Follow:
DIY, KOTI, Lapset, perhe, pikkumimmi

Viisi vinkkiä sisätekemiseen taaperon kanssa

Varsinkin näin kevättalvella kaiken maailman pöpöt jylläävät ja influenssa- sekä vatsatautivirukset elävät vuoden kulta-aikaansa. Kun joku pöpö iskee lapsiperheeseen, menee helposti viikko jos toinenkin siitä toipumiseen ja siihen kun koko poppoo on taas terveiden kirjoissa ja vaikka kaikki eivät saisikaan tautia, kynnys lähteä liian aikaisin ihmisten ilmoille ja mahdollisesti tartuttamaan muita pitäisi olla hyvin korkea. Muun muassa norovirus voi olla oireeton, mutta taudin kantaja saattaa siitä huolimatta tartuttaa virusta eteenpäin.
Kokosin muutaman idean mitä taaperon kanssa voi touhuta sisätiloissa, ettei seinät ala kaatua päälle.
1. Taikataikina

Taikataikina on helppo ja hauska askartelupuuha varsinkin leipomisesta pitäville pikkuihmisille. Taikataikinaa voi muovata kuin taikinaa ja vain mielikuvitus on rajana. Valmiit taideteokset kuivatetaan uunissa (tai ainnetaan kuivua huoneen lämmössä) jonka jälkeen ne voi halutessaan vaikka maalata! Taikataikinaan tarvitset: 1 dl vehnäjauhoja, 1 dl suolaa, 1 dl vettä ja ruokalusikallinen öljyä. Sekoita ensin vehnäjauhot ja suola keskenään, lisää sen jälkeen vesi ja lopuksi öljy. Taikina on heti valmista ja eikun muovailemaan! Jos leipomukset haluaa maalata vielä saman päivän aikana, voi ne kuivattaa uunissa, 125 asteessa noin tunnin ajan. Taikataikina “kekseistä” on riittänyt iloa E:n leikeissä useamman päivän ajan.
2. Jäälyhdyt
Jäälyhtyjen tekeminen itsessään ei välttämättä ole pienen mielestä kovin jännittävää puuhaa, mutta otappa mukaan vesivärit ja anna lapsen värjätä jäälyhtyvedet itse haluamillaan väreillä. 
3. Muovailuvaha

Muovailuvahalla leikkiminen on ainakin E:n lempipuuhaa ja itsenäiseen muovailuun saattaa helpostikin kulua tunti jos toinenkin. Mikäli muovailuvahaa ei löydy kotoa ja kauppaan ei pääse, helppo DIY-muovailuvahan ohje löytyy täältä.

4. Rakentakaa maja

Mikä sen mukavampaa kuin ottaa satukirja ja pientä evästä mukaan majaan ja nauttia jännittävä satuhetki taskulampun valossa? Tai teekutsut, jonne voi toivottaa tervetulleeksi vaikka koko pehmolelupataljoonan?
Maja syntyy helposti esimerkiksi sohvatyynyistä ja torkkupeitoista. Myös ruokapöydän tuoleja voi hyvin käyttää rakenteina. Vain mielikuvitus (myös vanhemman) on tässäkin rajana!
5. Lumiukko tehtäisiinkös
Mikäli olotilat ja sää sallii, voi pihalla käydä pyöräyttämässä lumiukon. Pieni happihyppely ei varmasti tee pahaa kellekään. Lumiukko kannattaa sijoittaa pihalla siten, että sen näkee ikkunasta, jos vain mahdollista. Näin taapero voi päivän mittaan ja tietysti heti seuraavana aamuna käydä tarkistamassa Ukon kuulumiset.

Toivotaan että kevät saapuu pian ja mahdollisimman moni välttyy jyllääviltä taudeilta.
Ihanaa (joskin sateista ainakin täällä Varsinais-Suomessa) tiistaita!
Noora
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply