Follow:
Äitiys, Lapset, minimimmi, perhe

Viimeinen kuukausi vauvana

Pikkumyy rusettihousut saatu yhteistyössä Martinexilta.

Tervetuloa lokakuu! Taas on kuun ensimmäinen ja pikkuinen kuopuksemme on tänään 11 kuukautta vanha. Tämähän tarkoittaa nyt sitä, että A:n vauvavuosi vetelee viimeisiään ja kuukauden päästä vauvasta kasvaa taapero – yhdessä yössä! Vaikea kuvitella että ensimmäinen vuosi on pian taputeltu, niin nopeasti tämä aika on kulunut. Kuten ystäväni Milla blogissaan hienosti asian ilmaisi, vauvavuotena arjessa päivät tuntuvat joskus pitkiltä ja kuluvat hitaasti, mutta vuodet sen sijaan vierivätkin nopeasti lähes huomaamatta.

11 kuukauden ikäinen rakkaamme konttaa, nousee tukea vasten seisomaan ja kävelee myös tuettuna. Joinain hetkinä hän on yllättänyt itsensäkin seisomalla pieniä hetkiä pitämättä mistään kiinni ja nopeasti tarraakin takaisin tukeen. Pyllähtelyt ovat vähentyneet huomattavasti ja A osaakin jo varovasti laskeutua seisoma-asennosta takaisin istumaan ja lähteä vauhdilla konttaamaan kohti seuraavia puuhiaan.

A on oppinut sanomaan äiti ja isosiskon nimeäkin huutelee etenkin aamuisin, kun uninen kolmevuotias hiipii makuuhuoneesta olohuoneeseen katsomaan aamupiirrettyjä. Voi tuota riemua mikä aina pienen ihmisen silmiin nouseekin siskonsa nähtyään – joka ikinen aamu.

Ruokailut pikkuneidin kanssa sujuvat vaihtelevasti, mutta pääsääntöisesti A on hyvä syömään ja melko kaikkiruokainen. Kymppikuisena mukaan ruokailuihin otettiin myös hapanmaitotuotteita ja raejuusto onkin A:n yksi lemppareista. Kun pieni vatsa alkaa olla täynnä, alkaa ruuan pärisyttäminen äidin (tai isin) vaatteille ja sepäs vasta onkin tuosta pikkuihmisestä hauskaa puuhaa. Onneksi tätä leikkiä on opittu jo vähän ennakoimaan ja ruokailut osataan lopettaa ajoissa, ainakin melkein aina.

Yöt ovat edelleen katkonaisia ja herätyksiä kertyy yhdessä yössä parhaimillaan kaksi ja pahimmillaan yli kymmenen. Hampaita ei ole vähään aikaan tullut läpi, mutta yläien pullottaa kulmahampaiden vieressä lupaavasti. Vaikea uskoa että hampaat olisivat surkeiden öiden syynä yksin, vaikka levottomuudet jatkuvatkin yöllä vaikka nukkuisimme A:n kanssa vierekkäin. Toivon ja luotan, että aika auttaa tässäkin asiassa ja jossain vaiheessa tyttö alkaisi nukkumaan yönsä paremmin, ilman sen kummempia kevätjuhlaliikkeitä tai kikka kolmosia.

Tuntuu että viime neuvolakerrasta kahdeksankuisena alkaa olla jo pieni ikuisuus ja seuraavaksi treffaammekin ihanan neuvolatätimme yksivuotis-neuvolassa. Tarkkoja mittoja ei A:sta siis ole tällä hetkellä antaa, mutta veikkaisin että paino huitelee jossain kymmenen kilon paikkeilla. Käytössä hänellä on tällä hetkellä 70-80 -kokoiset vaatteet.

Pikkuhiljaa voikin alkaa suunnittelemaan 1-vuotissynttäreitä, jännittävää!
Ihanaa lokakuun ensimmäistä kaikille. Luonto ja syksy on nyt kauneimmillaan, joten siitä kannattaa ottaa kaikki irti ja nauttia raikkaasta syyssäästä ennen kuin talvipakkaset alkavat.
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply