Follow:
Äitiys, Lapset, minimimmi

Vauvavuoden viiminen päivä

Tänään se sitten koitti. Huomenna tasan vuosi sitten alkanut vauvavuosi tulee tänään päätökseensä. 
Tasan vuosi sitten tähän aikaan kädet ja jalat täristen astelin Tyksiin valmiina (en todellakaan) saamaan kuopuksemme tähän maailmaan. Aamu oli kutakuinkin samanlainen kun nyt. M lähti viemään E:tä hoitoon ja minä jäin vielä laittamaan viimeiset mukaan otettavat tavarat sairaalakassiin.
Taisinpa siinä aamukahvin lomassa muutaman kyyneleenkin tirauttaa. Samaten automatkalla Tyksiin. Mutta Tyksiin päästyämme ja vaihdettuani sairaalavaatteet päälle, minut valtasi tyyneys ja vain valtava odotuksen tunne. Pian kolmesta tulisi neljä ja pienimmästä kertaheitolla isoin. Isosisko.
Käynnistys aloitettiin lähes samantien ja sain ensimmäisen cytotec -lääkkeen heti aamulla ja siitä eteenpäin neljän tunnin välein. M vietti päivän kanssani sairaalassa, lepäilin ja söin hyvin. Keräsin voimia tulevaan, jota maratonjuoksuunkin rinnastetaan (en ole koskaan maratonia juossut, mutta voin kuvitella heidän olevan aika lähellä totuutta).

Illan tullen ei vielä mitään ollut tapahtunut, joten M lähti vanhempieni luokse, jossa myös E oli hoidossa. Noin klo 23 maissa, juuri kun olin saamassa unen päästä kiinni, kuului selkeä naksahdus, plop. Te, jotka olette synnyttäneet, tiedätte varmaan mitä tapahtui. Soitin kelloa ja kätilö tuli päästämään minut suihkuun. Siitä se sitten lähti. Aamukuudelta soitin M:lle että nyt olisi varmaan aika lähteä tulemaan. 
Kello 9 pienen pieni A oli maailmassa, niin täydellisenä tehden meidän perheestä kokonaisen.

Huomenna tuo suloinen mini täyttää jo yksi vuotta ja vauvavuosi tulee näin päätökseen. Samalla lokakuu vaihtuu marraskuuksi, voiko nyt sanoa olevan syksyn sijaan talvi?
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Petra

  Onnea teille! 💕 Onko sulla muuten synnytyskertomus täällä tarkemmin? Alko kiinnostaa lukea se! Ja siis aika menee niin nopsaa, jotenkin kouraisee mahan pohjasta, kun tietää, että äkkiä tämä meidänkin vauvavuosi varmasti lopulta menee, yyh!

  Petra
  http://www.arkeenkatkettyaarre.blogspot.fi

  31.10.2017 at 18:40
 • Reply noorapauliina

  Kiitos Petra 😍 Ei ole tämän tarkemmin, on kyllä ollut ajatuksissa sellaiset molemmista kirjoittaa vielä kun on suht tuoreessa muistissa :)

  31.10.2017 at 18:43
 • Leave a Reply