Follow:
DIY, Ruoka, vuodenajat

Vappusima!

Olen aina ennen ostanut vappusimat valmiina kaupasta, mutta jälleen kerran – kiitos sosiaalisen median – innostuin kokeilemaan tehdä simaa itse. Olin aina kuvitellut että siman valmistaminen on vaivalloista, mutta eihän se mitään rakettitiedettä ollutkaan. 

4 l vettä
2 kpl sitruunaa
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
1 tl kuivahiivaa


lisäksi

n. 1 dl sokeria (jokaiseen pulloon hieman)

n. 50 g rusinoita (muutama per pullo)1. Pese sitruunat huolellisesti ennen käyttöä. Ota kuoriosa irti, purista sitruunoista mehu.
2. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöistä hieman kuumemmaksi. Liuota hiiva kuumahkoon nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin päivä. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon hieman sokeria ja muutama rusina.

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Huoneenlämmössä sima valmistuu noin kolmessa päivässä, viileässä noin viikossa.

Teettekö te siman itse vai ostatteko valmiina kaupasta?
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Maria

  Olen kyllä monena vuonna meinannut tehdä itse… Tänä vuonna ostan vielä kaupasta, mutta ehkä ensi vuonna saan jo itse tehtyä. :D

  28.4.2017 at 13:19
 • Reply noorapauliina

  Heippa Maria! Niin siinä helposti käy, olen itsekin aikaisempina vuosina meinannut, ja siihen se on jäänytkin. Saas nähdä tuleeko jatkossakin tehtyä itse nyt kun alkuun on päästy :)

  28.4.2017 at 13:24
 • Leave a Reply