Follow:
DIY, KOTI, Sisustaminen

Uusi ruokapöytä

Ostin kesällä tori.fi:stä (tiedän, olen lukuisia kertoja vannonut olevani ostamatta ja myymättä mitään sen foorumin välityksellä) jatkettavan koivupuisen pyöreän pöydän. Pyöreä pöytä oli kutkutellut takaraivossa jo pidemmän aikaa ja pikkuhiljaa myös muita kriteerejä alkoi kertyä; jatkettavuus, yksi jalka, ei liian pieni eikä liian suuri viemään liikaa tilaa kompaktissa keittiössämme.

Uutena en pöytiä juurikaan edes katsellut ja uskoin löytäväni etsimäni ennemmin juurikin käytettynä. Ja niinhän kävi, tuo lähes täydellinen yksilö, täyspuinen koivupöytä yhdellä jalalla ja 110 senttimetrin halkaisijalla löytyi heti. Muutaman päivän pehmittely isännän suuntaan, viestiä myyjälle ja reilun viikon päästä M nouti pöydän kotiin 40 euron hintaan. 
Kokeilimme pöytää keittiöön ja se olikin pienoinen pettymys. Olin kuvitellut koivun sopivan keittiöön hyvin, sillä kotoamme löytyy pieniä yksityiskohtia juurikin koivun värissä. Ei istunut köökkiin, ei sitten ollenkaan. Pöytä jouti autotalliin odottamaan ja vanha pöytä asettui takaisin paikalleen. 
Olin kipuillut pöydän kanssa melkein puoli vuotta, miettinyt erilaisia vaihtoehtoja sen käsittelemiseksi. Tai ehkä uudet tuolit tekisivät sen paremmin sopivaksi meidän keittiöömme? Mutta ei, mitään oikeasti sopivaa vaihtoehtoa ei tuntunut löytyvän, kunnes! Kunnes muutama ilta takaperin tokaisin M:lle että Hei, mehän maalataan se pöytä mustaksi! Ja käytetään kuule kalkkimaalia ni tulee ihan tosi hyvä! Ja niinhän siitä tuli. Musta, juuri sopivan kokoinen pyöreä pöytä teki paitsi tilaa keittiöön, toi myös toivottua särmää mattamustan lavuaarin ja muiden pienien mustien yksityiskohtien kaveriksi.

Olen ihan äärettömän tyytyväinen lopputulokseen ja siihen miten täydellisesti uusi vanha pöytä istuu keittiömme sisustukseen. Pöytä on siis käsitelty Vintron mattamustalla (Victorian black) kalkkimaalilla sekä samaisen valmistajan matalla lakalla (Matt lacquer). 
Mitä pidätte?
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply