Follow:
Lapset

Tyttöjen yhteisneuvola

Oltiin tiistaina neuvolassa ja tässä käynnissä oli yhdistetty sekä E:n kolmevuotis-, että A:n viisi kuukautisneuvola. Alkuun E pääsi yksin juttelemaan neuvolatätimme kanssa; He olivat jutelleet, piirtäneet, potkineet ja heitelleet palloa sekä leikkineet. E sai kovasti kehuja ja neuvolantäti sanoi jälleen ne sanat, joita jokainen äiti haluaa kuulla omasta lapsestaan. Olin haljeta ylpeydestä ja onnesta.

Reipas, iloinen tyttö. Kasvu tasaista. Lene sujui hyvin. Molempien silmien yhteisnäkö kunnossa. Puhuu usean sanan lauseita. Pysynyt terveenä.

Neuvolassa otettiin tuttuun tapaan tietenkin myös mittoja. E on 100,4 cm pitkä ja painoa likalla tasan 16 kg. Päänypärys 51,4 cm. Juteltiin myös vesirokkorokotteesta, joka tulee ensi syksynä rokotusohjelmaan. E ei ole siis sairastanut vielä vesirokkoa, joten rokotteen ottaminen on meillä harkinnassa. 
Kun E:n osalta hommat oli saatu valmiiksi, oli minin vuoro. Koska neuvolantäti yllätti ja alkoi puhumaan rokotuksista (muistin että ne tulisivat vasta seuraavalla kerralla), lähti M ja E jo edeltä läheiseen kauppaan. En halunnut että E joutuu katselemaan kun pikkusisko saa piikkejä ja saa sen takia elinikäiset traumat rokotuksista. En tiedä oliko tämä ylisuojelevaa, mutta katsoin näin kuitenkin parhaaksi.
Juteltiin lähinnä yleisiä kuulumisia, kuten kohta ajankohtaiseksi tulevasta maisteluiden aloittamisesta, yöunista ja siskosten välisestä suhteesta. Meidän neuvolantäti on aivan ihana ja hänen kanssaan juttu luistaisi aina pidempäänkin. 
Suloinen tyttö. Ollut terveenä. Täysimetyksellä. Kasvu ja kehitys hyvää. Näkö ok. Iho siisti. Gefilus D3-tipat päivittäin. 

A:lle pituutta oli kertynyt jo 65cm ja painoa 7600g. Päänympärys neidillä 43,3cm. Viime neuvolakäynnin (4kk) kuulumiset voit käydä lukaisemassa täältä. Rokotukset eivät tälläkään kertaa nostaneet kuumetta, mutta neuvolan ohjeen mukaan annoin kuitenkin panadolia yötä vasten, jos pistoskohdat kuitenkin hieman kipuilevat. Itse rokotuskin sujui hienosti ja A oli oikein reipas. Pieni itku tuli molempien piikkien kohdalla, mutta rauhoittui kuitenkin nopeasti sylissä.
Molemmat mimmit kasvavat ja kehittyvät siis hienosti, kumpikin omaan tahtiinsa ja omilla käyrillään. 
Mitä mieltä te muuten olette tuosta vesirokkorokotteesta ja sen tulemisesta rokotusohjelmaan?
Noora
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply lilli

  En mä kestä miten ihania kuvia mimmeistä! Ylin on mun lemppari :-)

  6.4.2017 at 17:10
 • Reply noorapauliina

  Kiitos lilli! :) Kyseinen kuva on kieltämättä omastakin mielestä onnistunut, E:n perusilme :')

  6.4.2017 at 17:13
 • Leave a Reply