Follow:
Lapset, perhe, Tapahtumat

Tulipalon sammutusta ja hattaraa!

Lauantaina otimme suunnan kohti Mynämäkeä ja joka vuonna järjestettäviä perinteisiä Laurin markkinoita. Vaikka olimme liikenteessä todella ajoissa, oli väkeä ehtinyt kertyä markkinoille jo ihan kiitettävästi. 

Jo markkinoiden alkupäässä bongattiin Säästöpankin piste, jossa jaettiin lapsille ilmaista hattaraa. E ei ole koskaan maistanut hattaraa, joten kävimme nappaamassa hänelle yhden. Hyvin epäröiden suostui hän kutakuinkin maistamaan tuota sokeriherkkua, vaikka äidin syötäväksi se lopulta päätyikin. Pienissä määrissä hattara on ihan jees, vaikka muistikuvani siitä olivat jotain överiällöttävän ja ärsyttävän tahmean väliltä.
Markkinat olivat jälleen täynnä kojuja joissa myytiin upeita käsitöitä pärekoreista räsymattoihin, leipää ja leivonnaisia, karkkia ja metrilakua sekä loimulohta. Erityisesti ihastuin kojuun joka oli täynnä valkosipulinippuja, joiden ihana tuoksu ja näyttävä esillepano oli viedä kielen mennessään. 
Lapsille suunnattuja aktiviteetteja oli myös kivasti ja markkinoilla sai kokea hiukan huvipuistotunnelmaa yhden laitteen, pomppulinnojen ja ongintakojujen muodossa. Myös E pääsi kokeilemaan ongintaa ja oli voittamistaan palkinnoista oikein onnellinen.

Toinen markkinoiden kohokohta ainakin perheen pienempien mielestä taisi olla paloautot ja lapsille tehty hauska piste jossa sai kokeilla tulipalon sammuttamista suihkuttamalla vettä puusta tehtyihin liekkeihin.
Kuten aiemminkin, myös tänä vuonna oli esillä myös mitä komeampia menopelejä, joita paikalliset harrastajat ovat tuoneet markkinoille muiden ihasteltavaksi.
Meille markkinat on se kesän juttu ja mahdollisuuksien mukaan käymme katsastamassa ne aina, jos vain tiedämme sellaisia järjestettävän lähiseudullamme. Markkinoilla on aina oma tunnelmansa ja on hienoa nähdä miten yksi tapahtuma tuo ihmisiä yhteen. Niissä vain on sitä jotain!
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply