Follow:
KOTI

Toimiva koti

Koska olemme kokeilleet kaikkia asuntotyyppejä (paritaloa lukuun ottamatta) vuokra-asumisesta osakkeenomistajaksi, ja sittemmin kiinteistöä asuttaneena voimme nyt vain onnellisena todeta, että kyllä tämä omakotitaloelämä on meidän juttu ja meitä varten.

Sekä kaksitasoisessa rivitaloasunnossaa, että neljännessä kerroksessa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa asuneena minulla oli ennen omakotitalon hankitaa selvillä muutama juttu, jotka olin todennut epäkäytännölliseksi etenkin pienten lasten kanssa, mutta myös muutenkin.
  • Kaksi kerrosta – never again. Toisille toimii, minulle riitti viiden vuoden kokemus kodista kahdessa tasossa ja vähintään puolet tuosta ajasta vannoin ettei enää ikinä. Toki kodin toimivuus kahdessa kerroksessa riippuu paljon siitä miten huoneet on jaettu kerroksiin, mutta ai että, elämä yhdessä tasossa on kätevää!
  • Liian vähän kaappitilaa. Kun tilaa on tarpeeksi ja kaikelle on oma paikkansa (ja jonka sekä mies että lapset ovat sisäistäneet) pysyy koti paremmin järjestyksessä ja siistinä. Kun kaappitilaa on vähän ja ne ovat kaikki tungettu liian täyteen tavaraa, ahdistavan kaaoksen ainekset ovat valmiit.
  • Kodinhoitotilat. Molemmissa aikaisemmissa asunnossamme haaveilin kodinhoitohuoneesta, joka olisi pyykkimuijan omaa valtakuntaa. Täällä kodinhoitohuoneen virkaa ajaa kodinhoitonurkkaus, joka sisältää tason, pyykkikaapin, pesukoneen ja lavuaarin. Tämä ratkaisu ajaa kodinhoitohuoneen virkaa paremmin kuin hyvin, eikä vie turhia neliöitä muualla kodissamme.
  • Toimiva keittiö on kaiken A ja O. Tulen tekemään keittiöstämme erillisen postauksen, mutta kaikessa lyhykäisyydessään oma paikkansa kaikelle ja hyvin suunniteltujen ja tarkasti mietittyjen ratkaisujen kanssa pääsee pitkälle. Keittiö kun ainakin meillä on se kodin tärkein ja käytetyin tila.

  • Oma parkkipaikka lähellä kotiovea. Kun toisessa kädessä on turvakaukalo, jonka kyydissä 9 kiloa painava pikkuihminen, toisessa kädessä kolme ruokakassia, hoitolaukku olkapäällä ja autolta kotiovelle matkaa 100 metriä, ei huumori välttämättä enää riitä. 
Tässä mun TOP 5 asiat, jotka tekevät toimivan kodin. Mitä kriteereitä ja vaatimuksia sulta löytyy oman unelmakodin varalle?
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply