Follow:
DIY, Lapset, minä, minimimmi, perhe

Terveiset vauvakuplasta & DIY muovailuvaha

Terveisiä vauvakuplasta. Meille syntyi 1.11. maailman ihanin pieni tyttö. Blogin päivitys on tämän johdosta jälleen jäänyt taka-alalle ja kotonamme on nautittu vain vauvantuoksuisista päivistä ja perheen yhdessäolosta.
Kolme viikkoa on kulunut hurjan nopeasti ja uusi arki alkaa pikkuhiljaa muodostumaan vaikka mistään päivärytmistä on vielä turha edes puhua samassa lauseessa minimimmin kanssa.
Päivät ovat tosiaan kuluneet lasten kanssa touhutessa, vauvaa ihmetellessä ja uuteen perheenjäseneen tutustuessa. Aina kun minimimmi vetää sikeitä, olen pyrkinyt keskittämään huomion esikoiseen, joka on muuten äärettömän ylpeä uudesta roolistaan isosiskona ja on ottanut vauvan vastaan todella hyvin. E on halunnut olla mukana vauvan hoidossa; katselee vaipanvaihtoa ja pyytää saada pitää siskoa sylissä, halii ja pusuttelee. Tätä jo nyt näiden kahden välille syntynyttä sidettä on äitinä aivan ihana seurata vierestä.
Koska päivät ovat alkuun minimimmin kanssa vietetty lähinnä sisätiloissa, on isosiskollekin järjestetty milloin mitäkin, mutta suosikiksi on ehdottomasti noussut muovailuvaihoilla leikkiminen ja muovailu. Koska E:n valmiit muovailuvahat oli hetkessä mytätty yhdeksi vihreänruskeaksi klöntiksi, päätin kokeilla netissä törmäämääni ohjeeseen tee-se-itse muovailuvahasta, joka osoittautuikin yllättävän helpoksi ja kivaksi puuhaksi!
Tarvitset vain:
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl lämmintä vettä
1,5 dl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
elintarvikevärejä
Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja suola keskenään. 
Valmista loput taikinasta niin monessa eri kupissa kuin haluatvärejä tehdä (tästä ohjeesta riittää kuuteen annokseen). Jaa kuppeihin 1/4 dl vettä, muutama tippa nestemäistä elintarvikeväriä ja ½ rkl rypsiöljyä. Elintarvikevärin määrällä voi itse vaikuttaa miten voimakkaan väristä muovailuvahaa haluaa.
Lisää jokaiseen kuppiin 1 dl jauho-suolaseosta ja sekoita tasaikseksi. Muovaa taikinaa käsin kunnes se on kiinteää ja täysin sileää.
Valmiit muovailuvahat voi säilyttää esimerkiksi pakastepussissa jääkaapissa, jossa ne säilyvät n. puoli vuotta.
Kivaa tiistaita kaikille.

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply