Follow:
DEEP, Kuulumisia, minä

Tavoitteet vuodelle 2018

En ole vuosiin tehnyt varsinaisia uudenvuoden lupauksia, enkä aio tehdä niitä tänäkään vuonna. Aion kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota muutamaan seikkaan ja oivallukseen, jotka tein viime vuonna. 
Aion panostaa omien unelmieni saavuttamiseen. Aion paiskia hommia hiki hatussa, jotta saan sen mitä haluan ja jotta pääsen siihen pisteeseen jonne olen kauan haaveillut pääseväni. Se, mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa on vasta muutama hajanainen ajatus takaraivossa, mutta uskon ja toivon että kaikki palaset loksahtavat paikalleen kun aika ja paikka on oikea. En aio lamaantua epäonnistumisista, enkä aio menettää uskoa omaan osaamiseeni. Uskon että kun tarpeeksi tahtoo ja tekee töitä asioiden eteen, kaikki on mahdollista ja vain taivas ja oma mieli on rajana. Kun mieli on avoin, myös kaikki ovet ovat avoinna.

Keskityn tärkeisiin ihmisiin ja lopetan kuluttamasta energiaa voimia vieviin ja negativiisiin ihmissuhteisiin. Minulla on ympärilläni niin upeita ja voimaannuttavia ihmisiä, maailman ihanin ja rakkain perhe ja mittaamattoman arvokkaita ystäviä jotka joka ikinen päivä muistuttavat siitä, miten tärkeää heidän olemassaolonsa on ja jotka kerta toisensa jälkeen jaksavat uskoa myös minuun ja minun tekemiseeni. Tsemppaavat ja muistuttavat siitä että myös minä olen arvokas ja juuri sellaisena kuin olen. Jokaisella ihmisellä pitäisi olla rinnallaan tämänkaltaisia todellisia ystäviä, jotka myötäelävät niin vaikeina aikoina, kuin sillon kun kaikki menee putkeen ja iloitsevat juuri sinun onnestasi – aidosti. Vaikka menisi aikoja kun yhteyttä pidetään vain viestien välityksellä, ei ystävyys muutu vaan tiedän että ne ihmiset ovat siellä, elävät omaa arkeaan mutta tarpeen tullen ojentavat kätensä tai antavat olkapään jota vasten purkaa pahaa mieltä tai päinvastoin kippistävät kanssasi (vaikka sitten virtuaalisesti) kun elämässä tapahtuu suuria tai muuten on aihetta juhlia. Lopetan pahoittamasta mieleni sanoista tai sanomattomuudesta ihmisiltä, jotka eivät tunne minua tai kuvittelevat tuntevansa mutta eivät kuitenkaan. Ihmisiltä jotka eivät edes halua nähdä hyvää, vaan tekevät omat johtopäätöksensä asioista, jotka eivät välttämättä edes pidä paikkaansa. Sellaisen tulen jättämään täysin taakseni ja omaan arvoonsa.


Olen enemmän läsnä. Myönnän, että olen viime aikoina uppoutunut liikaa vääriin asioihin väärään aikaan. Haluan olla läsnä lapsilleni ja miehelleni ja valitettavasti näin en kuitenkaan ole tarpeeksi ollut. Tähän tulee muutos, joka alkaa än-yy-tee nyt. Moni asia kyllä odottaa ja monet hommat usein ehtii tehdä myöhemminkin. Tärkeintä on elää hetkessä, tehdä asioita täysillä ja priorisoida. Lapset ja perhe menee kaiken muun edelle.

Kohtelen muita paremmin, siten kuin haluan itseäni kohdeltavan. Tämä vanhan kansan neuvo on yksi lempifraaseistani ja olen sen kertonut varmaan useampaan otteeseen ennenkin. Paras mittari siihen miten kohtelee muita, on todellakin miettiä asiaa siten että hyppää hetkeksi sen toisen saappaisiin. Haluaisinko että minulle sanottaisiin näin? Ymmärrän että kaikkia ei voi miellyttää, eikä tarvitsekaan mutta käytöstavat on löydyttävä jokaiselta ja kenellekään ei tarvitse olla ilkeä. Jos joku kohtelee minua ikävästi, yritän itse asettua tilanteen yläpuolelle. Tällä tavoin tilanne saattaakin saada aivan uuden käänteen, kuten huomasin yhtenä päivänä taannoin. Kiusaaminen on ollut tapetilla pitkään ja tulee varmasti olemaan jatkossakin, ainakin niin kauan kuin niitä kiusaajia löytyy myös meistä aikuisista, jotka sitten siirrämme käytösmallin omille lapsillemme.

Yritän joka päivä kiittää siitä mitä minulla on ja niitä kiitollisuuden aiheitahan löytyy aina. Loistava ajatus olisi kirjoittaa kiitollisuuden aiheet ylös, jolloin niihin on helppo palata aina kun tuntuu että kaikki menee päin mäntyä ja mikään ei tunnu miltään. Tällä tavalla myös ne ikävät asiat voivat yhtäkkiä saada aivan eri mittakaavan, kun iloisia ja hyviä asioita elämässä onkin enemmän mitä oli ajatellut tai sillä hetkellä muistanutkaan.

Negatiivisuuden sijaan keskityn positiivisuuteen ja uusiin mahdollisuuksiin. Vaikeuksien kautta voittoon. Monesta ikävästä asiasta poikiikin yllättäen jotain hyvää ja haluan vahvasti uskoa että kaikki asiat tapahtuvat syystä. Sitä syytä pitää vain joskus hetki etsiä. 
Aion pitää parempaa huolta omasta hyvinvoinnistani, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Henkinen puoli hoitunee pitkälti yllä mainitsemistani asioista. Fyysinen hyvinvointi alkaa myös siitä henkisestä ja kaikki muu tulee sen jälkeen. Aion nauttia ulkoilmasta enemmän, liikkua enemmän, syödä terveellistä ruokaa herkuttelua kuitenkaan unohtamatta. Aion edelleen nauttia lasillisen hyvää viiniä silloin tällöin ja hakea noutoruokaa jos siltä tuntuu. Hyvinvointi on omien rajojensa tunnistamista, sallimista itselleen mennä välillä sieltä mistä aita on matalin ja saada nautintoa siitä että joskus panostaa ihan täysillä. Ääripäät eivät tunnetusti koskaan ole kovin hyvä juttu, vaan järkevämpää on kulkea kultaista keskitietä samalla omaa kroppaansa ja mieltään kuunnellen.

Vaikka suunnittelen innolla tulevaa, aion myös elää hetkessä ja nauttia jokaisesta päivästä täydellä sydämellä. Kiteytettynä tavoitteena vuodelle on panostaa määrän sijaan laatuun, niin kulutustottumuksissa kuin kaikessa muussakin. 

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply lilli

  Onpa paljon tärkeitä asioita listattuna! Olet niin oikeassa. Ihan joka kohdassa. Niin kuin aina! 😉❤️

  4.1.2018 at 08:45
 • Reply noorapauliina

  Kiitos lilli ❤️ En kai nyt ihan aina kuitenkaan 😊😘

  4.1.2018 at 08:47
 • Leave a Reply