Follow:
DEEP, vuodenajat

Syksyn lempparit

Syksy on parhaillaan ja parhaimmillaan juuri nyt. Kauniit värit ovat vallanneet maiseman ja raikas ilma puhdistaa niin ajatukset kuin kehonkin. Illat ja aamut ovat pimeitä, vaikka aurinko näyttäytyykin ainakin hetken aikaa vielä lähes päivittäin. Aamulla saattaa ulkona odottaa jo pieni kirpeä pakkanen, kun taas päivällä topatut vaatteet ovat ihan liikaa ja hikikarpalot puskevat otsasta läpi, kun pitää kiirehtiä bussipysäkille.

Monelle syksy on uudistumisen ja uuden alun aikaa, vähän niinkuin uusi vuosi tai mielipiteitä jyrkästikin jakava maanantai. Itselleni syksy merkitsee valmistautumista talveen; Puiden lehdet vaihtavat vihreänsä syksyn väreihin ja tippuvat puista ikäänkuin väistyäkseen tulevia paukkupakkasia ja talvea. Ilmassa on odotuksen tuntua, vaikka kaamosaika siintääkin vielä edessäpäin. Kaamos saattaa aiheuttaa joillekin yllättävänkin vahvoja negatiivisia tunteita, kuten väsymystä ja alakuloisuutta. Aika ajoin niin kutsuttu kaamosmasennus iskee itseenikin, mutta tästä huolimatta syksy tuo mukanaan myös asioita joista nautin paljonkin.

Syksyn tunnelma on vertaansa vailla. Kynttilöitä on ihana polttaa niin iltaisin, kuin viikonloppuaamuisinkin. Olen viettänyt syys- ja lokakuussa myös muutaman etäpäivän kotona kynttilänvalossa töitä tehden. Tunnelman luojana kynttilät ovat vertaansa vailla, mutta olenpa ripotellut kotiimme myös ajastimella toimivia LED -kynttilöitä, jotka napsahtavat päälle illalla ja antavat tunnelmavaloa yöhön asti. 
Villasukat on syksyn ja talven lemppariasuste. En tiedä paljon parempaa kuin se, kun illalla saa vetäistä lämpöiset villasukat jalkaan lämmittämään varpaita. Itse myös nukun villasukat jalassa lähes läpi koko syksyn ja talven. Villasukat ovat myös muuten oiva äänenvaimennin, kun pitää hiipiä hiljaa pois lasten makuuhuoneesta heidän nukahdettuaan. Jos tiedätte mitä tarkoitan, te oman elämänne ninjamutsit ja -faijat.

Veronpalautukset, ah te ihanat veronpalautukset. En tiedä lasketaanko tätä oikeasti syksyyn, sillä mahdolliset veronpalautukset maksetaan kuitenkin toistaiseksi vasta joulukuussa. Tieto veronpalautuksista ennättää postilaatikkoon kuitenkin jo huomattavasti aikaisemmin, joten jos ne villasukat lämmittävät niitä kohmeisia varpaita, niin kyllä veronpalautukset sitten taas lämmittävät ainakin omaa mieltäni.
Ja veronpalautuksista pääsemmekin viimeiseen syksyn lemppariin, eli Joulun odotukseen. Kun elämme lokakuun loppua, on Jouluun aikaa enää alle kaksi kuukautta. En useinkaan uhraa kovinkaan monta ajatusta Joululle ennen marraskuuta, mutta ajatus vuoden lempipyhien lähenemisestä tuntuu kivalta. Vaikka olenkin hankkinut jo tämän Joulun ensimmäiset lahjat lapsille, todellinen ajatustyö joululahjoista saa odottaa marraskuuhun; Haluan nimittäin panostaa lahjoihin tänä vuonna entistä enemmän siten, että lahja on oikeasti saajansa näköinen. Palataan joululahjoihin kuitekin vähän myöhemmin, onhan nyt sentään vasta lokakuu.

Mikä sun mielestä syksyssä on parasta?
Meidän arkea ja elämäämme voi seurata myös Instagramissa, jota päivittelen aktiivisesti etenkin Storiesin puolella. Tervetuloa seuramaan!
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply