Follow:
minä, vuodenajat

Syksy – uhka vai mahdollisuus?

Olen aina ollut enemmän kevät- ja kesäihminen vaikka rakastankin talvessa lunta ja Joulua. Syksy on aina tuonut mieleen lomien loppumisen, vesisateet ja sitä myötä märät sukat kengissä ja liian aikaisin pimenevät illat. Viimeisten muutamien vuosien aikana olen kuitenkin alkanut nauttia myös syksystä ja arvostamaan vaihtuvia vuodenaikoja ja niiden tuomaa rikkautta ja vaihtelua Suomen ilmastoon. En silti väitä, etteikö kesä saisi alkaa ihan hiukan aikaisemmin ja päättyä pikkuisen myöhemmin.

Pimenevät illat tuovat tullessaan luvan laittaa kynttilöitä palamaan, vetää lempi villasukat jalkaan ja kääriytyä viltin alle sohvan nurkkaan lasten mentyä nukkumaan. Sadepäivät raikastavat luontoa ja ilmaa, jota on ihana vetää keuhkot täyteen samalla kun astuu ulos. Ja se sateen jälkeinen tuoksu. Vaikka syksy tarkoittaa samalla puista tippuvia lehtiä, vihreyden muuttumista keltaisen ja oranssin sävyiksi, tarkoittaa se myös jollain tavalla uuden alkua. Kasvit ja puut valmistautuvat tulevaan talveen, jotta voisivat sitten keväällä taas kukoistaa kaikessa loistossaan. Lapset ja nuoret (ja aikuisetkin) aloittavat koulunsa, jotkut ensimmäisen luokan ja kokeneemmat konkarit seuraavan asteen. Yritykset heräävät henkiin lomakauden jälkeen ja arki pyörittää kuin itse itseään.
Iltojen ja aamujen viiletessä en ole voinut olla kiinnittämättä huomiota naapurustomme taloihin, joissa joka toisessa nousee savu piipusta jo puoli seitsemän aikaan aamulla tai illalla hämärän alkaessa, kun vanhemmat ihmiset lämmittivät talojaan takkojen ja puuhellojen avulla. En osaa selittää sitä tunnetta, mutta siitä tuliee jotenkin erityisen kotoisa, rauhallinen ja turvallinen olo.

Voin siis todeta syksyn tulevan kevään rinnalla hyväksi kakkoseksi, kesän kuitenkin ainakin vielä toistaiseksi viedessä sen ykkössijan.

Mikä on sinun lempi vuodenaikasi?
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Milla

  Itsekin rakastan syksyn tunnelmallisuutta ja kynttilöitä <3

  12.9.2017 at 18:51
 • Reply noorapauliina

  Niinpä, ne juuri ❤️

  13.9.2017 at 05:02
 • Leave a Reply