Follow:
Lapset, minimimmi, perhe

Puolivuotias vauvani mun

Onko siitä oikeasti jo yli puoli vuotta, kun kylmänä marraskuisena aamuna saimme pienen kuopuksemme ensimmäistä kertaa syliin? Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, totta se on. Meidän A ei ole enää mikään vastasyntynyt vaan maailmasta hirmuisen kiinnostunut, äidin pieni vauveli.

A osaa kääntyä vatsalleen, mutta jostain syystä takaisin selälleen kääntyminen on unohtunut tai se ei syystä tai toisesta enää vain onnistu. Neuvolantädin mukaan A:ta ei vain huvita enää pötköttää selällään ja katsella samoja valkoisia kattopaneeleja päivästä toiseen. Melko nopeasti alkava tyytymättömyys myös vatsallaan makoiluun selittyy neuvolantädin mukaan sillä, että se vain on kovin raskasta kannatella painavaa päätä kovin pitkän aikaa, makes sense.
Kuten huhtikuussa kerroin, olemme aloittaneet myös kiinteiden maistelut. Maistettujen listalta löytyy jo kattava lista kasviksia, hedelmiä, lihaa ja marjoja. Tahti on hieman nopeampi mitä E:n kanssa aikoinaan, mutta A mutustaa soseen jo hienosti eikä ruokaa juurikaan päristellä äidin vaatteille – paitsi silloin kuin mutsilla on parhaat päällä ja suunnitelmissa suunnata ihmisten ilmoille, tietenkin!
Neljän kuukauden iässä alaikeneen ilmestyneet hampaanalut eivät ole edenneet, eikä kumpikaan ole tullut vielä kunnolla läpi. Eipä hampaiden teko ole vielä erityisemmin vaivoja aiheuttaneetkaan, jollei hurjasta kuolamäärästä kastuneita bodyja lasketa.
Puolivuotisneuvolassa mitoiksi saatiin 66,8cm (65cm) ja painoksi huimat 8430g (7600g), suluissa viime neuvolan mitat. Ihmekös tuo neidin kantaminen onkin alkanut käymään raskaaksi ja ottamaan käsien ja selän päälle.

Suloinen puolivuotias. Terveenä ollut. Ruokana rm ja kiinteät, syö 3-4 ateriaa/pv. Yöt nukkuu hyvin. Yöllä syö vaihdellen 0-2 kertaa. Peruuttaa pieniä matkoja ja pyörii akselinsa ympäri.

Kun puoli vuotta tuli virallisesti täyteen, aloitimme myös syöttötuolitreenin. E sai ylpeänä siirtyä “aikuisten tuoliin” kun syöttötuoliksi muuntautuva juniortuoli luovutettiin pikkusiskolle. Harkinnassa on vielä hankkia E:lle oma, uusi juniortuoli – raukkaparalla kun juuri ja juuri ylettyy nyt vain leuka ruokapöytämme reunaan.

Neuvolasta kotiutuessamme odotti postilaatikossa myös iloinen yllätys. Viime viikolla Instagram-arvonnasta voittamani LuKLabelin neuvolakorttikotelo nimittäin. Molempien tyttöjen kortit sujahtivatkin koteloon samantien ja nyt ne kulkeutuvat laukussa kätevästi ja tyylikkäästi. Olen seurannut LuKLabelia aktiivisesti sen jälkeen kun kuulin siitä ystävältäni, joka on mukana heidän designtiimissään. Neuvolakorttikotelot ovat juuri saapuneet verkkokauppaan, josta sinäkin voit tilata omasi!
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply