Follow:
Kuulumisia, Lapset, minimimmi, pikkumimmi

Puolitoistavuotias ja neljävee

Toukokuun alkupuolella oli molempien tyttöjen neuvolat pitkästä aikaa. Minin puolitoistavuotis-neuvola, sekä Pikkumimmi E:n neljävuotisneuvola. E:n neuvolakäyntiin sisältyi neuvolantäin kanssa kahdestaan vietetty puolituntinen, jota harjoiteltiin jo kolmeveenä leikkineuvolan merkeissä. Tälläkin kertaa E pääsi tekemään tehtäviä ja näyttämään taitonsa neuvolantädille. Lisäksi E sai rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset, nyt myös sen vesirokkorokotteen. E otti rokotukset vastaan todella reippaana. Hän oli odottanut rokotuksia jo kovasti ja kyselikin käynnillä malttamattomana että Koska niitä piikkejä laitetaan, laitetaan jo! Olin yllättynyt miten hienosti koko rokotustilanne meni.
E sai kovasti kehuja, joita äitinä on tietysti aina mukava kuulla. Juttelimme pitkät pätkät kaikesta, niin kuin aina. Meidän neuvolantäti on ihan huippu tyyppi ja on ollut ilo asioida juuri hänen kanssaan molempien tyttöjen lastenneuvolassa. Keskustelimme myös R-kirjaimen puuttumisesta, mutta neuvolan mukaan vielä tässä vaiheessa ei ole mitään syytä huoleen, vaan päinvastoin ärrän pitää antaa itsellään muovautua eikä sen opettaminen lapselle välttämättä ole hyvästä, koska ärrän lausuminen ja ääntäminen voi tällöin lähteä kokonaan vääränlaisesti alkuun. Vasta viisivuotiaana katsotaan tilannetta uudestaan ja lapsi saa tarvittaessa apua puheterapeutilta. Odotellaan ärrän kanssa ihan rauhassa siis.
E oli neuvolamittausten mukaan 108 senttiä pitkä ja painoa hänellä oli 18 kiloa. Omalla käyrällään kasvaa hienosti, vaikka omaan silmään tyttö näyttääkin välillä hoikalta. Ei syytä huoleen tässäkään asiassa siis.
A:n neuvolassa olimme muutama viikko sitten ja samaan käyntiin oli yhdistetty molempien tyttöjen lääkärikäynti. Neuvolamittausten mukaan puolitoistavuotiaamme on jo 10,5 kiloinen ja 81 senttiä pitkä. Olimme pitkästä aikaa neuvolassa koko perheen voimin. A sai myös rokotuksia osakseen, onneksi oli isosisko lohduttamassa mukana. Myös A:n rokotuksiin otettiin nyt vesirokkorokote mukaan, joten homma on nyt siltä osin hoidossa molempien tyttöjen osalta. Tuntuu haikealta, että nämäkin neuvolakäynnit ovat jo vähenemään päin, eikä montaa visiittiä ole enää jäljellä. 
Onko teidän lapset saaneet nyt uuteena rokotusohjelmaan kuuluvan vesirokkorokotteen?
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply