Follow:
DIY, KOTI, Remontti

project PUUHELLA

Uuden kotimme, 80-luvun alkupuolella rakennetun talomme sydän on keittiössä sijaitseva puuhella. Hella on oikeastaan ainoa asia, joka jää ulkopuolisen silmiin muistuttamaan vanhasta kaiken uuden ja uudistetun keskellä.
Alusta asti oli selvää (ainakin itselleni) että hellasta ei luovuta, vaan se jää komeilemaan muuten täysin uudistettuun keittiöömme. Pientä (suurta) uudistusta sekin tulee kuitenkin saamaan osakseen.
Puuhella on toistaiseksi saanut olla rauhassa remontin tuoksinassa, kunnes vihdoin pääsin siihen käsiksi. Hellan ja sen ympäristön tuunaus ei ole tämän hetken priorisoitavat -listalla, mutta koska ison vatsan ja heikon selän kanssa ei juuri kyykitä, nostella eikä kiipeillä, oli luonnollisinta  omalta osaltani jatkaa remonttia siitä. Tulee se eteen joka tapauksessa, ennemmin tai myöhemmin.
Sen lisäksi että puuhella on kaunis sisustuselementtinä, on se myös oiva lämmönlähde talvisin. Vaikka arkiaamujen pannukahvit siinä jää todennäköisesti meiltä keittämättä, aion ehdottomasti käyttää uunia ja hellaa tulevaisuudessa. Vaikka tiedän jo nyt että hella toimittaa lähinnä sisustuselementin virkaa, aion ottaa tavaksi keittää Joulun riisipuurot sillä, jos en sitten mitään muuta. Ensimmöinen traditio uudessa kodissa jo päätetty – mahtavaa!
Ihan ensimmäiseksi hellan yläpuolella komeileva massiivinen liesikupu sai lähtöpassit. Alkuperäinen suunnitelma oli hankkia tilalle rosterinen, hieman kevyempi liesikupu, mutta loppujen lopuksi päädyimme ettei kupua laiteta ollenkaan.

Prokkis alkoi vanhojen laattojen irrottamisella hellan takana olevasta tiiliseinästä. Laatat irtosivat onneksi suht helposti, eikä suurempaa väkivaltaa ennakkoluuloista huolimatta tarvittu. Joihinkin kohtiin jäi kuitenkin laastia, joka pitää vielä saada irti. Ideoita, miten tämä kannattaisi toteuttaa?

Koska en keksinyt vielä keinoa miten tuon vanhan laastin saa pois, ajattelin jättää sen vähän myöhemmäksi murheeksi. Pyyhin hellan oikealla puolella olevan seinän ja se saikin jo ensimmäisen valkoisen maalikerroksen pintaansa.

Tarkoituksena olisi maalata myös hellan ruskeat metalliosat valkoiseksi. Jättäisin hellan oman väriseksi, mutta väri ei vain miellytä omaa silmää vaikka miten päin asiaa pohtisi.

Mitäs mieltä olette tästä pikku-projektista?

-noora-

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply sari

  Ma katsoisin ensin milta hella nayttaa niin etta tiiliseina on valkoinen (sehan siis on jo matkalla valkoiseksi jos oikein ymmarsin?) Ma luulen etta toi ruskea+musta+valkoinen ois todella kaunis yhdistelma!

  Saisko sita laastia irti hiomakoneella? siis sellainen pieni kadessapidettava? Ja koska siihen tulee maali paalle, ei haittaa etta jalki ei ole ihan taydellista.

  30.6.2016 at 07:51
 • Reply sari

  Esim. tassa musta ruskea hella on paljon kauniimpi kuin valkoinen olisi:
  https://www.pinterest.com/pin/418764465329816965/

  30.6.2016 at 07:57
 • Reply noorapauliina

  Joo, seinä on matkalla valkoiseksi. Tuota hiomakonetta ajattelinkin seuraavaksi kokeilla, hiomapaperilla käsin se ei olisi vielä joulunakaan valmis! Pitää tosiaan funtsia ja katsoa miltä hella näyttää tuon värisenä valkoisella taustalla, voihan sen sitten tosiaan melkein missä vaan vaiheessa maalata jos edelleen haluaa.

  30.6.2016 at 18:39
 • Reply noorapauliina

  Hei kiitos vinkistä, pitääkin käydä katsomassa :)

  30.6.2016 at 18:40
 • Leave a Reply