Follow:
KOTI, Remontti

project IKKUNAT

Remonttiprokkiksemme yksi iso menoerä oli ikkunoiden ja ulko-ovien uusiminen. Alunperin suunnittelimme vain ovien vaihtoa uusiin ja vanhat ikkunanpokat olisivat saaneet uuden elämän valkoisella maalilla.
Koska kaikki muukin sisäpuolelta koki täysuudistuksen, alkoi vanhojen ikkunankarmien tekohengitys maalilla tuntua ajanhukalta ja hölmöltä kohteelta säästää euroja. Ikkunat ovat kuitenkin niin iso osa koko taloa ja vaikuttavat yleisilmeeseen yllättävän paljon. Toki myös muut seikat kuin ulkonäkö vaikuttaa; olisihan se ihan suotavaa että ikkunat eivät falskaisi lämpöä talvella.
Niinpä sain M:ltä siunauksen pyytää tarjouksia eri ikkunantoimittajilta ja lupauksen että jos järkevään hintaan saadaan, niin ikkunat voidaan remontin yhteydessä uusia. Samalla tuntui luontevalta pyytää myös ovista tarjous ikkunoiden kanssa samaan pakettiin.
Tutkiskelin eri ikkunatoimittajien nettisivuja ja melko nopeasti pistinkin tarjouspyyntöjä menemään Tiiville, Skaalalle ja Alavus-ikkunoille. Vähän pidemmän googlailun jälkeen löysin myös Piklas ikkunat, joita jälleenmyy eri PiklasKumppanit ympäri Suomen. Tarjouspyyntö lähti Turun alueen kumppani 1Ikkunat Oy:lle.
Kun ikkunat ja oviaukot oli viikon aikana mitattu neljään kertaan ja niiden erilaiset samanlaiset ominaisuudet kerrattu vähintään yhtä monta kertaa, oli aika tehdä valinta. Niin hinta- kuin asiakaspalveluvertailunkin voitti auttamatta 1Ikkunat Oy ja Tero, joka sen suuremmitta korupuheitta myi meille sen mitä halusimmekin. Ikkunaähky oli tätä ennen vieras käsite, mutta nyt hyvinkin todellinen. Viimeisenä muttei vähäisimpänä, kerroimme mitä haluamme ja seuraavana päivänä oli tarjous sähköpostissa ja hintakin (muutamaa pientä viilausta lukuun ottamatta) kohdillaan.
Tarkistusmittauskäynnillä löimme kättä päälle ja allekirjoitimme sopimuksen. Toimitusviikko sovittiin kuukauden päähän, mikä sopi meille hyvin, sillä ikkunaremontti ei juurikaan vaikuttanut sisähommiemme etenemiseen millään lailla.
Posti toimitti ikkunat kotipihallemme, jonka jälkeen asentaja tuli paikan päälle. Vanhat ikkunat pois paikoiltaan ja uudet tilalle – tämä homma oli yllätyksekseni tehty päivässä. Seuraavana oli vuorossa pellitys. Koska ovien toimituksessa oli tehtaalla hieman viivästystä, kokonaisuudessaan ikkuna-ovi-projekti venyi pariin viikkoon. Ovet saapuivat yhtäkkiä yllättäen eräänä aamuna pihallemme ja asennus niiden osalta aloitettiin parin päivän päästä saapumisesta. Ovien asennukseen ja loppujen peltien laittoon kului yhteensä kolme päivää.
Nyt emme voi kuin todeta että onneksi ikkunanvaihtoprokkikseen ryhdyttiin, on ne vaan niin kauniit nyt.

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply