Follow:
KOTI, Lapset, perhe

Pihasuunnitelmia

Nyt kun pihamme on karsittu kaikesta ylimääräisestä kasvustosta, marjapensaat ja -puskat ovat löytäneet paikkansa ja uudelleen kylvetty nurmikkokin alkaa vihertää, on aika alkaa suunnittelemaan mitä muuta haluamme pihallemme.
Aikuisten (ja vähän lastenkin) iloksi on rakennettu terassi ja tehty muutamia istutuksia. Koska vietämme perheenä paljon aikaa pihalla, olisi myös lapsille kiva saada sinne jotain omaa. Toki itselleni haaveilen yhä siitä kasvihuoneesta, jonka rakentaminen kuitenkin näillä näkymin väkisinkin siirtyy ensi kesään. Se vaatiikin sitten ihan oman postauksensa.
Tässä hieman ajatuksia kuvina siitä, mitä olen ajatellut että pihallemme voisi tulla.
1. Leikkitorni. Tällainen kompleksi, joka sisältää liukumäen, hiekkalaatikon ja keinun, olisi paras ja vähiten tilaa vievä ratkaisu. Tonttimme ei ole kovin suuri, joten jos kaikki elementit saisi kätevänä pakettina, olisi se plussaa. Vastaavia leikkitorneja selatessa värimaailmaltaan tämä Exit Aksentin oma miellytti silmääni eniten. Joskin tässäkin liukumäki ja keinuosat saisivat värikseen mustan, jos saisin itse päättää.
2. Keinu. E rakastaa keinumista, joten sellainen pihallamme olisi ihan ehdoton. Kaksipaikkainen keinun pitäisi myös olla, jotta lapset voivat keinua yhtäaikaa. Toiselle paikalle voisi myös vaihtaa normaalin keinun sijaan vauvakeinun siihen asti, kunnes A tuosta kasvaa. Kuvassa oleva Finturen Condor -keinu on muotoilultaan ja väriltään miellyttävin.

3. Hiekkalaatikko. Ei välttämätön, mutta ihan jees. Onhan hiekkakakkujen tekeminen hauskaa ja kivaa tekemistä pikkuisille. Hiekkalaatikon kriteerinä on ainoastaan kannet, tai jokin muu viritys, jolla estää naapurin kissojen pääsy laatikolle vessa-asioilleen. Kuvan hiekkalaatikko Biltemasta, eikä hintakaan päätä huimaa.

4. Kalusteet. Lasten koossa nimittäin. Tämäkin on vain niin mahdottoman söpö, että pääsi mukaan listalle. Tuossa naperot voisivat syödä vaikka eväitä tai askarrella kauniina kesäpäivänä. Söpö kuin mikä. Näitä saa Ikeasta hintaan 32,95 eur.

Lähin leikkipuisto sijaitsee aivan kivenheiton päässä kotoamme, joten leikkipaikka omalla pihalla ei ole välttämätön. Varsinkin tällaisina kesäpäivinä olisi kuitenkin ihanaa nauttia auringosta terassilla ja samalla katsella lasten touhuamista ja leikkimistä pihalla. Toki E leikkii leluillaan pihalla nytkin, mutta olisihan oma leikkipaikka omalla pihalla ihan super siistiä, tai ainakin omassa lapsuudessani leikkimökissä ja keinussa tuli leikittyä lukuisat leikit niin yksin kuin naapuruston lastenkin kanssa.

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply