Follow:
KOTI, Kuulumisia, vuodenajat

Piha ja terassi tekevät kesän

Olemme viettäneet jo kuluneen alkukesän aikana paljon aikaa pihalla. Päivät kuluvat lähes aamusta iltaan asti lähinnä ulkona ja sisätiloissa käydään oikeastaan vain valmistamassa ruokaa ja nukkumassa päiväunet – siis tuo pienin meistä nukkuu. 
Lapset hääräävät omia juttujaan keinun ja hiekkalaatikon parissa ja onhan tuonne terassille raahattu myös puolet sisäleluista aina My Little Ponyista Ryhmä Hau -pehmoihin, ja rakennettu mitä mielikuvituksellisemmat leikit. Tytöt leikkivät ajoittain jopa myös yhdessä ja sovussa, mutta pääasiassa pikkusisko keskittyy kuitenkin vielä ympäristön tutkiskeluun, hiekan ja mullan maisteluun sekä pihalta karkailuun.

Siinä lomassa kun koko perhe viettää aikaa ulkona, olemme M:n kanssa saaneet terassia ja pihaa laitettua taas hiukan eteenpäin. Valmis se tulee tuskin koskaan olemaan, koska seuraava projekti kutkuttaa jo takaraivossa ennen kuin vanhakaan on saatu loppuun. Tuttua varmaan jokaiselle omakotitalotaloa asuttavalle tai pihanlaitosta pitävälle? 
Tämän kesän aikana takapihallemme on ilmestynyt hiekkalaatikko ja keinu, puuvaja sekä kahden istuttava tuoli-pöytä-kaluste ovat saaneet uuden mustan maalin ja etupihan oven edustalle on rakennettu rimoitus. Terassi myös petsattiin toukokuussa – kahteen kertaan itseasiassa, sateen yllättäessä duunarit.

Viime kesänä ostamani pionin taimet eivät ole tehneet kukkia vielä tänäkään vuonna, joten päätin väsätä vanhasta talon kulmalla lojuneesta kuormalavasta pienen kukkatelineen uuden maalin saaneen puuliiterin seinälle. Tuunasin lavaa hieman, maalasin sen mustaksi ja iskin siihen neljä ruukkuneilikkaa tuomaan väriä. Mielestäni siitä tuli kaunis ja voihan tuohon istuttaa jatkossa melkein mitä tahansa. Ystäväni heittikin instagramin puolella idean yrteistä, joita laittaisi vastaavasti tuunattuun kuormalavaan – loistava idea kerrassaan!

Näiden jo loppuun saatettujen projektien lisäksi olisi tarkoitus rakentaa vielä etupihalle toinen pikkuterassi, sekä jatkaa ison terassin talon kulmalla olevaa rimoitusta hieman korkeammaksi. Mitähän niiden jälkeen keksitään, se jää nähtäväksi!
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply