Follow:
KOTI, Sisustaminen, terveys & hyvinvointi, Yhteistyö/sponsoroitu

Parempien unien Futon (sis. alennuskoodin)

Kuva: Lilli Virtanen
Kaupallinen yhteistyö: Futonnetti
*Patjasta saatu alennusta blogiyhteistyössä

Mikä futon?

Futonpatjat ovat alunperin Japanista lähtöisin ja sana futon tarkoittaakin vuodevaatteita. Futonpatja voidaan asettaa joko sänkyyn sälepohjan päälle tai lattialle esimerkiksi tatamin päälle. Pääasia on, että sängyn pohja hengittää ja ilma pääsee kiertämään myös patjan alapuolella. Perinteisessä japanilaisessa kodissa futonit rullataankin päivittäin kaappiin piiloon ja otetaan esille vasta illalla nukkumaan mentäessä.

Futonit valmistetaan perinteisesti luonnonmateriaaleista ja yleisimmät niistä ovat puuvilla, villa, hevosenjouhi, kameli, kookoskuitu, hamppu ja pellava. Futonpatjan käyttöikä on keskimäärin 7-10 vuotta, jota voi kuitenkin pidentää huoltamalla futonia säännöllisesti esimerkiksi rullaamalla. Patja kannattaakin aina rullata ja kääntää joka lakananvaihdon yhteydessä. Rullaaminen estää patjan sisällä olevan täytteen painumisen ja pitää sen muhkeampana. Rullaaminen koskee kuitenkin ainoastaan täyspuuvillaisia patjoja ja yhdistelmäpatjoja suositellaan vain käännettäväksi nurinpäin, ettei sisällä oleva kookoskerros vaurioiudu.

Miksi futon?

Toisin kuin synteettisistä materiaaleista valmistetut patjat, futon ei aiheuta sähköisyyttä eikä se kerää itseensä pölyä. Luonnonmateriaaleista valmistettu futon ei myöskään hiosta, joten sen päällä on miellyttävää nukkua myös kesällä.
Niin kuin minullekin, futon on antanut avun monelle selkävaivaiselle. Futonpatja ei jousta liikkeittesi mukana nukkuessasi, joten se antaa paremman tuen ja lihakset pääsevät rentoutumaan paremmin. Tämä oli yksi suurin syy, minkä vuoksi me päätimme futonpatjan hankkia. Heti ensimmäisen nukutun yön jälkeen heräsin ilman selkäkipua.
Futonpatjalla on kaikenkaikkiaan monia hyviä ominaisuuksia, jonka vuoksi sen hankkiminen kannattaa; Se ei maksa maltaita ja se on valmistettu täysin luonnonmukaisista materiaaleista.

Mistä futon?

Futonpatjoista googletellessa nopeasti hyväksi ja luottettavaksi futonpatjojen jälleenmyyjäksi ilmeni Futonnetti. Futonnetti myy sekä luonnonmateriaaleista valmistettuja futonpatjoja, että SFC-sertifioidusta puusta valmistettuja sängynrunkoja. Valikoimaan kuuluu myös upeita futon-vuodesohvia.
Futonnetti lupaa toimitusajaksi 3-6 viikkoa ja patja tuodaan kotiisi asti. Meillä patja saapui kotiin juurikin kolmessa viikossa ja kuljetusfirman mies toi sen kotiimme sisälle asti. Futonpatja on melko painava, mutta saimme kuin saimmekin sen E:n kanssa kahdestaan nostettua sänkyymme.
Oma patjani* on siis Ekomatin Traditional futonpatja Natur-kankaalla ja 160 cm leveänä. Kyseinen patja on perinteinen hyvin hengittävä ja jämäkkä puuvillafuton. Lisäksi ostin Futonnetin suosituksesta myös petauspatjan, joka on myöskin valmistettu luonnonmateriaaleista ja antaa siten myös futonpatjan hengittää. Se myös suojaa patjaa, meillä kun tuo perhepeti on edelleen aika-ajoin käytössä ja myös lapset nukkuvat siinä. 

Miten valitsen itselleni sopivan futonpatjan?

Futonpatjoja on olemassa paljon erilaisia, joista valita itselleen sopivin. Perinteisimmissä malleissa, kuten tässä meidänkin omassa Ekomatin Traditional -mallissa materiaalina on vain ja ainoastaan puuvillaa. Tämän johdosta patja myös painuu eniten. Futonnetin valikoimassa on lisäksi niin kutsuttuja yhdistelmäpatjoja, joissa on puuvillan lisäksi käytetty myös muita materiaaleja, jotka antavat patjalle pehmeyttä ja kimmoisuutta.
Futonnetin yhdistelmäpatjoista jämäkin vaihtoehto on Cocos. Kookos antaa patjalle kimmoisuuden lisäksi myös hengittävyyttä. 
Jos kaipaat patjallesi enemmän pehmeyttä, voisi sinulle sopivampi vaihtoehto olla Comfort, Latex tai Luxus. Koko malliston pehmein patja on Ekomatin Latex, joka sisältää lateksia. Kannattaa rohkeasti olla yhteydessä Futonnettiin, josta saat apua juuri sinun tarpeisiisi sopivan patjan valitsemiseen.
Lisäksi voit valita patjasi kankaan värin 24 eri vaihtoehdosta ja mikäli tarvitset eri kokoisen futonin kuin mitä valikosta löytyy, voidaan patja tehdä myös tilaustyönä haluamiesi mittojen mukaan. Lämmin suositus Futonnetin ammatitaitoiselle palvelulle, sekä aivan ihanalle futonpatjalle, joka on löytänyt paikkansa meidän kotoamme ja tuskin hankimme enää muita kuin futonpatjoja.

Onko teillä kotona futonpatja tai -patjoja, tai oletko kenties harkinnut sellaisen ostamista?

Koodilla MIMMIMAFIA saat Futonnetistä nyt oman Traditional -patjan 20 % alennuksella 25.5.2018 asti.
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply lilli

  Futonpatja on ihana! Meillä on ollut käytössä jo jonkun aikaa ja se on just super!

  11.5.2018 at 06:28
 • Reply Noora / Mimmimafia-blogi

  Mahtavaa! Olen täysin samaa mieltä! :)

  11.5.2018 at 06:36
 • Reply Anonyymi

  Selkävikainen suosittelee ! Futonin jälkeen ei ole tarvinnut buranoita popsia.

  11.5.2018 at 17:35
 • Reply Noora / Mimmimafia-blogi

  Aivan mahtavaa! :) Voi kun olisin itsekin hankkinut futonin jo aiemmin.

  11.5.2018 at 17:40
 • Reply Jose / ajastaika.com

  Meillä futoniin vaihtaminen päinvastoin aiheutti niitä selkävaivoja. :/ Ei ihan saman tien, mutta vuoden jälkeen oli jatkuvasti kummallakin selkä kipeänä (meillä siis oli kaksi erillistä eri täytteillä olevaa eri kovuista patjaa). Ajatus luonnonmatskuista ym. on houkutteleva ja harmittaa kyllä, etteivät nuo patjat meillä toimineet. Varsinkin kun kaikkialla aina futoneita kehutaan, en tiedä mitä ihmeen luonnonoikkuja me ollaan… :D

  19.5.2018 at 21:29
 • Reply Noora / Mimmimafia-blogi

  Voi harmi, onpa ikävä kuulla! Mutta niin se vaan näköjään pätee tässäkin asiassa, että kaikki ei vaan sovi kaikille.

  20.5.2018 at 05:48
 • Leave a Reply