Follow:
Äitiys, Lapset, perhe

Pakko hehkuttaa

Olen kertonut meidän nukkumiskuvioista aikaisemmin muun muassa tässä tekstissä. Levottomista unista ja yöheräilyistä olen kuitenkin puhunut varmaan enemmän Instastoorin puolella. No, kuitenkin. Yhtenä yönä, herättyäni A:n kanssa kolme kertaa, valvottuamme jokaisella kerralla noin tunnin kerrallaan, päätimme aamulla M:n kanssa että asialle on tehtävä jotain. Aloitimme unikoulun. Ohjeet toteuttamaamme tassuttelu-unikouluun (yli 6 kk ikäiselle vauvalle) otimme Valeäidin blogista. Ja nyt  reilu viikkoa myöhemmin voin vain todeta että KIITOS!

Unikoulu toteutettiin tällä kertaa isän voimin, minun nukkuessa ensimmäiset yöt patjalla E:n huoneen lattialla. Ja kyllä, E:n sänkykin siirrettiin jokin aika sitten omaan huoneeseen, vaikka aiemmin suunnittelimme siirtävämme tytöt yhtä aikaa pois makuuhuoneestamme. Kirjoitan esikoisen nukkumiskuvioista ja yöhiippailuista sitten ihan oman postauksensa.
Melko tarkka nukkumaanmenoaika  A:lla on joka  ilta klo 20-20:30. Ensimmäisinä yönä herättiin tuttuun tapaan useamman kerran, noin klo 00, 02, 04 ja 06. Viimeisellä herätyksellä minä kömmin meidän makuuhuoneeseemme ja omaan sänkyyn antamaan A:lle maitoa. Torkuimme vielä hetken yhdessä minimimmin samalla syöden ja nousimme  noin klo 7 aamutoimiin.

Sama kaava toistui seuraavana yönä, mutta jo kolmantena yönä ensimmäinen sekä aamuneljän herätykset jäivät pois. Sen jälkeen toinen, eli aamukahden herätys venyi kello neljään ja tällä rytmillä mentiin muutama yö. Nyt tänään voin onnellisena todeta, ehkä vähän jopa hehkuttaa että A on nukkunut kaksi viimeistä yötä yhteen soittoon illasta klo 20:15 seuraavaan aamuun klo 5 saakka. Jes! Ja vielä kun itsekin on hoksannut mennä suht ajoissa yöunille, niin olo on mitä mahtavin. Jes jes!

Meillä (kuten ilmeisesti useimmiten muillakin) avainsanana oli, että isä hoitaa unikoulun. Tästä tosiaan kannattaa äitien ottaa ilo irti ja mennä mahdollisimman kauas nukkumaan, meillä välimatkaksi riitti talon toisessa päässä oleva E:n huone, meidän makuuhuoneen olleessa toisessa päässä. Saatoin kuulla ovien läpi jotain ääniä, mutta toisin kuin minun ja A:n tunnin yöhulinat, isän kanssa nämä kestivät aivan maksimissaan 5 minuuttia ja sitten mini oli kuulemma jo uudestaan täydessä unessa. Aamuisin sain sitten täyden raportin siitä miten edellinen yö oli mennyt.

Tiedän että takapakkia saattaa tulla ja että eivät ne pienet koskaan  yleensä poikkeuksetta yöuniaan nuku hyvin, vaan kaikki uudet vaiheet, flunssat ja sen sellaiset saattavat vaikuttaa myös nukkumiskuvioihin. Nyt olen kuitenkin aika varma siitä, että kokonaiset yöunet eivät ole enää saavuttamaton haave ja kaukana tulevaisuudessa siintävä unelma, vaan olemme tehneet ainakin jotain oikein ja saatamme olla lähempänä onnistumista kuin koskaan aikaisemmin. Ja aikamoinen voitto jo aamuviiteen asti nukkuminen on kaiken tämän valvomisen jälkeen!

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Anonyymi

  Hei apua mä oon niin kade. Mä oon ihan loppu ton likan kaa ku koko viimeyön se vaa riehuloi. Saiks A ennen unikouluu tissiä joka heräämis kerral?

  19.10.2017 at 10:27
 • Reply noorapauliina

  Moikka! Juu sai, lähestulkoon joka kerralla. Pikkuhiljaa vähennettiin että vasta aamuyöllä, mutta yöheräilyt jatkui siitä huolimatta vaikka imetys vähentyi. Nyt vasta tämän unikoulun myötä on tissi jäänyt lähes kokonaan pois, eli vasta aamulla saa :) Tsemppiä kovasti teidänkin öihin <3

  19.10.2017 at 12:22
 • Leave a Reply