Follow:
Sisustaminen, terveys & hyvinvointi, Varpublogit

Onnellisimpien ihmisten hygge

Valot pois, kynttilät palamaan, villasukat jalkaan ja viltin alle sohvan nurkkaan. Ehkä lasi punkkua. Tai kupillinen lempiteetä. Oletkin varmaan kuullut hyggestä, tuosta maailman onnellisemman kansan eli tanskalaisten luomasta ilmiöstä, tai pikemminkin trendistä joka on rantautunut tänne meillekin jo jokin aika sitten, vaikka itse kuulin siitä rehellisesti sanottuna ensimmäistä kertaa vasta tänä syksynä.
Hyggeen ja hyggeilyyn kuuluu kotona olo, mukavuus, maailman murheiden unohtaminen ja elämästä nautiskelu. Onnellisuustutkija Meik Wiking (jonka kirja yllä olevassa kuvassa näkyy ja jonka itseasiassa itsekin ostin omaan kirjahyllyymme) kuvaa kirjassaan että hygge on tunnelma ja kokemus. Hyggellä tarkoitetaan siis tietoista hyvän olon tuottamista itselleen ja lähellä oleville ihmisille, pysähtymistä arjen kiireen keskellä, sekä elämisen ja yleisesti tahdin hidastamista.
Vaikka kuulin hyggestä sanana vasta nyt, olen siitä huolimatta tainnut hyggeillä aina tietämättäni. Aina syksyisin on ollut luonnollista ja ihanaa polttaa kynttilöitä, nauttia kotona olosta ja hämyisestä tunnelmasta, unohtaa stressi ja kiire.
Kuvat on muuten otettu Liedon Ilmarisissa sijaitsevassa lämminhenkisessä sisustus- ja lankakauppa Kotilaiturissa, jossa kävimme Varpublogien kanssa viime viikolla ja jossa suosittelen lämpimästi vierailemaan. Seesteinen ja rauhallisen tunnelman omaava myymälä tarjoaa kaikkea ihanaa kotiin tai lahjaksi, sekä käsillä tekemiseen.

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Maria

  Mä oon myös suuri hyggeilyn ystävä. Ainakin neljänä iltana viikossa meillä on kynttilät päällä ja rentoa oleilua tytön mentyä nukkumaan. Rakastan koti-iltoja, glögiä ja marraskuun pimeyttä! 😊

  29.11.2017 at 11:32
 • Reply Maria

  Mä oon myös suuri hyggeilyn ystävä. Ainakin neljänä iltana viikossa meillä on kynttilät päällä ja rentoa oleilua tytön mentyä nukkumaan. Rakastan koti-iltoja, glögiä ja marraskuun pimeyttä! 😊

  29.11.2017 at 11:32
 • Reply noorapauliina

  Näin myös meillä! Olen aiemmin kammoksunut syksyä ja tätä "ikävää" välivaihetta ennen kuin Jouluhömppä alkaa, mutta nyt vanhemmiten tästäkin on oppinut ottamaan ilon irti, juurikin hyggeilemällä :)

  29.11.2017 at 11:38
 • Leave a Reply