Follow:
KOTI, Sisustaminen

Olipa kerran oliivipuu

Pähkäilin taannoin kotimme viherkasvikavalkaadia ja mietinnässä oli hankkia jokin puu pikkuvihreiden kaveriksi. Ostin tuolloin limoviikunan, joka oli tuttu muun muassa lapsuudenkodistani. 

Olin harkinnut myös oliivipuun ostamista bongattuani sellaisen Ikean viherkasvien valikoimasta. Kun päädyin sitten puuta hakemaan, olivat ne loppuneet ja uuden erän saapumisesta ei myyjällä ollut tietoa toimitusvaikeuksien johdosta.
Koska Plantagen myy puita kympin kalliimmalla, päädyin jäädä odottelemaan Ikean uutta erää saapuvaksi. 
Eilen piti piipahtaa Prismassa nopeasti hakemassa terassille yksi ruukku lisää ja kappas, mikä viherosastolla tulikaan vastaan. Oliivipuu kainaloon ja ruukkuosaston kautta kassalle mars.
Hakusessa oli niin sanotusti helppohoitoinen puu, jota oliivipuu ei kyllä lukemani mukaan ole. Puun voi sijoittaa sisälle tai ulos, lämpötiloista riippuen. Se ei kestä kylmää, eikä kovin kuumaa paahdetta. Oliivipuu pitäisi totuttaa lämpötilavaihteluihin pikkuhiljaa. Jos oliivipuun saa kukkimaan kesällä, voi talveksi olla odotettavissa satoa. Nuoret puut eivät kuitenkaan tuota hedelmää, eli oliiveja, vaan puun pitää olla vähintään 4-5 vuotias. Katsotaan saadaanko me jonain päivänä oliiveja omasta puusta.

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Emmi Lumivirta

  Mulla oli oliivipuu ja voi että tykkäsin siitä. Se pärjäsi pari vuotta kesät, mutta talvella lakastui. Sain sen aina virkoamaan kesällä, mutta talven se olo niin onneton että luvuin siitä. Olen kyllä jäänyt haikailemaan sen perään😢😃
  Toivottavasti onnistut puun kanssa. Itse en ole viherpeukalo, joten en ole yllättynyt omasta menetyksestä!

  19.8.2017 at 17:42
 • Reply noorapauliina

  Itseasiassa tämäkin yksilö voi tällä hetkellä melko huonosti, en tiedä onko ottanut nokkiinsa liiasta kastelusta vai lämpötilavaihtelusta (sijaitsee takkahuoneessa jossa pidetty terassin ovea auki lähes koko kesän) nyt kun illat ja yöt viilenneet. Elvytystoimenpiteet on käynnissä, mutta saas nyt nähdä… :(

  19.8.2017 at 18:51
 • Leave a Reply