Follow:
Äitiys, Lapset, minimimmi

Nyt se loppuu. Vai loppuuko sittenkään?

Imetin E:tä noin kymmenen kuukautta. Ensimmäiset neljä kuukautta täysimetystä, jonka jälkeen vielä puoli vuotta osittainimetystä. E sai myös korviketta lisämaitona, sekä mummolassa tai mammalla hoidossa ollessaan.
A:n kohdalla täysimetystä kesti puoli vuotta, jonka jälkeen osittaisimetys on kiinteiden ohella jatkunut tähän päivään asti. Korviketta A ei ole juurikaan huolinut ja pumpattua maitoakin nirsoillen, tuttipullo kun ei ole kelvannut neidille ollenkaan. Maitoa on saatu pieneen vatsaan hörpyttämällä tai nokkamukista.
Yömme ovat olleet katkonaisia niin kauan kuin muistan, eli oikeastaan koko A:n elämän ajan. Yhtä tai kahta kokonaista yötä ensimmäisten kuukausien aikana lukuun ottamatta, yöheräilyjä on kertynyt kahdesta kahteenkymmeneen yössä, päivästä riippuen. Unikoulun myötä yöheräilyt ja yösyötöt loppuivat ja A nukkuu yhtä soittoa tällä hetkellä iltakahdeksasta aamuviiteen tai -kuuteen.

Imetyskerrat ovat vähentyneet viimeisten viikkojen aikana huomattavasti, eikä neiti itsekään tahdo oikein rinnalla enää viihtyä. Kaikki muu, mitä ympärillä tapahtuu kiinnostaa enemmän. Päivän oikeastaan ainoat rauhalliset imetyshetket ovat aamun ensimmäiset, sekä illan viimeinen.

A:n yksivuotissyntymäpäivää vietettiin keskiviikkona. Olin asettanut itselleni alitajunnassa ensin tavoitteen imettää ainakin neljä kuukautta, sitten kuusi ja lopulta ainakin ensimmäisen vuoden. Nyt tuo viimeisin rajapyykki saavutettiin, eikä uutta tavoitetta ole asetettu, enkä aio asettaakaan.

Uskon että meidän imetystaival alkaa tästä olla hiipumaan päin, vaikka toki mielelläni jatkan niin kauan kun se meistä molemmista tuntuu hyvältä ja luonnolliselta. Luulen että ensin pois jäävät päivän aikana otetut hörpyt ja jatkamme ilta- ja aamutisseillä vielä jonkin aikaa. Tarkoitus on kuitenkin edetä lapsentahtisesti, jonka vuoksi en lopullista päätöstä imetyksen lopettamisesta aio tehdä, ainakaan tällä hetkellä. Jatkukoon tissittelyt siis vielä ainakin toistaiseksi, lopettaminen tulee sitten eteen kuin on tullakseen.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply