Follow:
minä, terveys & hyvinvointi, Tyyli & kauneus

Musta on uusi musta

Kanssani eniten tekemisissä olevat tietävät, miten aina haikailen mustien hiusten perään. Lähimmät ystäväni ovatkin saaneet kuulla tästä aivotuksesta taas enemmän kuin tarpeeksi viime päivinä.
Värjäsin ensimmäistä kertaa hiukseni mustaksi muistaakseni 7. luokalla. Tuo kampaajien kauhistelema hiusväri on siitä asti koristanut kuontaloani enemmän kuin mikään muu sävy ja kaipuu tuohon särmään, kiiltävään ja niin ihanaan hiusväriin palaa aina aika ajoin. Niin kuin nyt. Taas.

Reilu vuosi sitten leikkasin pitkät hiukseni olkapituisiksi ja aloin (ainakin aluksi) pikkuhiljaa hakemaan vaaleampaa lookia tuohon pikimustaan pehkoon. Aluksi raidoilla, kunnes tunnetusti kaikkimulleheti -ihmisenä hoidin vaalennuksen kotikonstein ronskisti värinpoistoilla ja vaalennuksilla. Kyyneliltäkään ei vältytty kun välillä hiukset olivat vihertävät ja välillä joukosta oli havaittavissa myös sinisiä hiuksia. Kaikista näistä selvittiin kuitenkin kunnialla ja lopputuloksena oli kuin olikin kaunis kylmä vaalea.

Pari viikkoa sitten maanantaina tallustin kampaajalle. Ensimmäiseksi sanoin tälle, että nyt on sellainen juttu että tälle tukalle pitää tehdä jotain tai muuten kävelen kauppaan hakemaan mustan hiusvärin. Kampaaja lupasi että kun lähden, ei mieleni varmasti tekisi hakea mustaa väriä. Lupaus piti ja olin enemmän kuin tyytyväinen.
Olen tyytyväinen hiusväriini edelleen, mutta. Mutta kun se ei ole musta. Niin. Tietääkö joku muu tämän tunteen? Identiteetti on kadoksissa hiustenvärin takia ja mikään muu ei tunnu omalta kuin se, mihin ei missään nimessä haluaisi palata.

noora

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply