Follow:
Äitiys, Lapset

Miten meillä nukutaan?

Nukkumiskuviot lapsiperheessä vaihtelevat ja tyylejä on tasan yhtä monta kuin on lapsiperheitäkin. Toiset suosivat perhepetiä, toisissa perheissä koko sakki nukkuu samassa makuhuoneessa ja joissain kodeissa taas jokaisella on oma huone – ja sitten on kaikkia variaatioita tältä väliltä.

Entisessä kodissamme E oli oppinut nukkumaan hienosti yöt omassa sängyssään, omassa huoneessaan. Sitten astui kuvioon kotimme myynti ja muuttaminen isoäitini kanssa nykyiseen taloomme. Käytössämme oli yksi makuuhuone, joten päädyimme heivaamaan E:n pinnasängyn varastoon ja nukuimme perhepedissä ensin 3 kuukautta täällä ja sen jälkeen toiset 3 kuukautta vanhempieni kotona, jossa majailimme remontin ajan.

Kun sitten muutimme tänne, oli vauvan syntyminen jo niin lähellä, että halusimme ottaa niin sanotusti kaiken irti kolmestaan olosta ja antaa E:lle kaiken mahdollisen huomion. Vaikka tytöllä olikin oma huone ja “isojen tyttöjen sänky” olemassa, nukuimme viimeiset kuukaudet kolmestaan meidän sängyssämme.

A:n syntymän myötä pinnasänky vedettiin niin sanotuksi sivuvaunuksi sänkyymme kiinni, ja jatkoimme koko perhe nukkumista samassa sängyssä. Kun tila alkoi käydä ahtaaksi, saatoimme A:n kanssa nukkua kahdestaan makuuhuoneessa ja M nukkui E:n kanssa tämän omassa huoneessa. Vaikka E nukahti hienosti omaan sänkyynsä, hiipi hän sieltä kuitenkin yöllä tai viimeistään aamuyöllä meidän sänkyymme.

Jos sänkymme olisi noin metrin leveämpi, ei perhepedissä olisi mitään ongelmaa. Se on kuitenkin vain 160 cm leveä, jonka johdosta ainakin oma selkäni on ollut jo pitkään kipeä, johtuen ahtaudesta ja huonosti nukutuista öistä.

A siirtyi jokin aika sitten nukkumaan omaan sänkyynsä, toki hän ei ole vielä yhtään kokonaista yötä siellä nukkunut. Flunssa ja läpi puskevat hampaat eivät ainakaan ole helpottaneet nukkumajärjestelyjen kanssa, mutta ehkä jonain aamuna herään ja huomaan että hän ei ole herännyt yöllä kesken unien. E:n sänky siirrettiin myös meidän huoneeseemme, koska se tuntui reilulta ja koska mörköpelko on nostanut päätään toden teolla. Tytöt saavat sitten yhdessä siirtyä omaan huoneeseensa nukkumaan, kun valmiudet siihen ovat riittävät.

Nyt useampana yönä peräkkäin E on pysynyt omassa sängyssään koko yön ja tuntuu että olemme jo nyt paremmin levänneitä öiden jälkeen koko sakki. E:tä on motivoitu tarroilla, joita saa palkinnoksi aina hyvin sujuneesta yöstä ja hän tuntuu itsekin olevan kovin ylpeä onnistumisistaan.

Miten teillä nukutaan?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

  • Reply bestessays.com paper writing

    All these pictures are really cute of this baby and it will be great if you transform your content into a simple language so that everyone can easily understand your work. Thanks.

    7.11.2017 at 16:32
  • Leave a Reply