Follow:
KOTI, Remontti

Minun ihana keittiöni

Lokakuun alun kunniaksi  ajattelin postata muutaman kuvan ihanasta keittiöstämme. Koska tavaroita on vielä hujan hajan, on parempi antaa vain muutama maistiainen sieltä täältä ja tämän kodin keskipisteen lempikohdistani.
Keittiön päävärit ovat valkoinen, musta ja harmaan eri sävyt. Betonijäljitelmä keittiötaso sekä korkeakiiltoiset keittiönkaapit luovat rinnakkain mielestäni aivan ihanan kontrastin ja tämän kauneuden kruunaa mattamusta komposiittiallas. Altaan kaverina pitää tietenkin olla hana ja hanan valinta olikin koko projektin hankalin prosessi. Hanan piti olla ei-kaarevalla juoksuputkella sekä erityisvaatimuksenani oli ulosvedettävä suihku. Nämä ominaisuudet yhdistettynä hanoihin joissa oli astianpesukoneliitäntä, tuntui olevan yksi mahdottomuus. Päädyimmekin ratkaisuun, että astianpesukoneen hana laitettiin erillisenä hanan viereen. Näitä Grohen hanoja ostimme kerralla kaksi kappaletta, keittiöön ja kylpyhuoneen kodinhoitotilaan.
Perinteisen laatoituksen sijaan välitilaa koristaa kiiltävä, valkoinen välitilalevy, joka on helppo pitää puhtaana ja antaa kauniin jatkumon valkoiselle, harmaan “karun” keittiötason jälkeen.

Yllä olevassa kuvassa näkyy useampikin kotimme lempiasioista; Jääkaappi (jääpala-automaatti oli muuten meillä ihan must-have -juttu, josta kumpikaan ei halunnut tinkiä ja sellainen vain oli saatava), isoäitini vanhat pinnatuolit jotka hän jätti meille muuttaessaan ja joista olen haaveillut lähes koko aikuisikäni aina mummin luona kyläillessämme (kiitos niistä vielä kerran, mummi!), sekä ruokapöydän yläpuolelle ostamani IKEAn Hektar -kattovalaisin (jollaista myös aina IKEAssa kierrellessäni olen kuolannut), joka sopii keittiöömme kuin nappi paitaan. Tarkoitus olisi hankkia Hektarille kaveri, lattiavalaisimen muodossa olohuoneeseen.

Siinä se nyt on kaikessa komeudessaan ja lopullisessa muodossaan, nimittäin kotimme vanhin komistus, puuhella. Tuskailin puuhellan maalauksen kanssa lähes koko kesän ja koko prokkis oli kaikessa karmeudessaan luultua haastavampi. Alku näytti tältä ja lopputulos on ylläolevan kuvan mukainen. Kuten tapana sanoa, lopussa kiitos seisoo ja uunistahan tuli kuin tulikin kertakaikkisen kaunis – ainakin omasta mielestäni.
Jonkinlainen pakkomielle oli myös saada uunin päälle peltinen leipälaatikko ja sellainen löytyikin sopivasti Anttilan konkurssiloppuunmyynnistä, oi onni ja materialistin autuus.
Keittiö on siis kotimme huoneista ensimmäinen, jonka voisi sanoa olevan valmis. Esittelen uuden kotimme huone kerrallaan aina sitä mukaan kun tavarat asettuvat paikoilleen ja nurkat ovat kuvauskelpoisia.
Ihanaa syksyistä tiistaita!
Noora

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply