Follow:
Lapset, minimimmi, perhe

Minimimmin 3kk kuulumiset

Oi, miten se aika vaan rientääkin. Meidän perheen kuopus, minimimmi A on jo 3 kuukautta vanha. Vastahan sitä makoiltiin synnärillä ja tuijoteltiin aamusta iltaan tuota pientä ihanuutta. Voisiko aika kulua ihan pikkuisen hitaammin, pliiiis.
A:lla on ikää nyt siis jo kolmisen kuukautta ja tuo pikkutyyppihän osaa jo vaikka mitä. Hän seurailee suurilla tummilla silmillään ja huulet töttöröllä ympäristöään, ottaa katsekontaktia, hymyilee ja nauraa tyhjät ikenet vilkkuen. Tosin alaikenessä on jo hetken aikaa näkynyt pieni hampaanalku, voiko ne tosiaan tehdä tuloaan jo nyt? Minimimmi on myös jo kova höpöttämään, paljon on asiaa vaikka kukaan ei vielä mitään ymmärräkään.

Olimme tänään neuvolassa ja minimimmi sai kaksi rokotetta, molempiin reisiin. Pituutta neidillä oli jo 61,1 cm (57,3 cm) ja painoa huimat 6550 grammaa (5570 g), päänympärys 41,3 cm (39,4 cm). Suluissa viime neuvolakäynnin mitat, 6 viikon ikäisenä. Vertailun vuoksi E:n mitat samanikäisenä olivat 62,3 cm, 6190 g ja pipo 42 cm. Ihana neuvolantätimme kirjoitti neuvolakorttiin myös seuraavaa;

Suloinen hymytyttö. Terveenä ollut. Täysimetyksellä, kasvaa hienosti. Iho siisti. Lelua seuraa joka suuntaan. Yöllä syö 2-3 kertaa. Gefilus D3-tipat saa päivittäin.
A nukkuu yönsä pääsääntöisesti hyvin, heräten syömään 2-3 kertaa yön aikana. Ihan hereille asti hän ei kuitenkaan yöllä jouda, vaan öiset ruokailut tapahtuvat puoliunessa ja unet jatkuvat äidin kainalossa ruokailuhetken jälkeen. A aloittaa yöunensa siis omassa sängyssään ja ensimmäisen syötön jälkeen jää minun viereeni nukkumaan. Yöunille mennään klo 21-22 ja aamulla heräillään tällä hetkellä klo 8-9 aikaan, riippuen myös siitä, mihin aikaan isosisko E herää ja aloittaa aamuhöpinänsä.
Arki meillä on sujunut oikein hyvin, vaikka odotusaikana stressasinkin paljon siitä, miten arjen pyörittäminen kahden pienen lapsen kanssa sujuu. Itseluottamusta ei juuri löytynyt, vaikka hieman lohduttikin se tosiasia, että muutkin ovat pärjänneet kahden, ja jopa kolmenkin pienen lapsen kanssa. E on osoittautunut oikein reippaaksi ja huolehtivaiseksi isosiskoksi. Mustasukkaisuus ei ainakaan vielä ole nostanut päätään ja äidin helpotukseksi hän osaa (halutessaan) olla myös todella omatoiminen. E on oppinut käyttämään sanaa “kohta”, lähes aina kun häntä pyydetään tekemään jotain. Liekö saanut mallin äidiltä pitkien imetysmaratonien johdosta, jolloin jouduin selvästikin liian usein toteamaan E:lle että “äiti tulee kohta” tai “äiti auttaa ihan kohta”.

Itsestäni olen huomannut sen, että osaan ottaa tällä toisella kierroksella paljon rennommin, niin imetyksen kuin kaiken muunkin suhteen. Ehkä tässä suuri syy myös siihen, että arki kokonaisuudessaan rullaa ja sujuu kuin itsellään ja asiat menevät kuin luonnostaan. Odotusajan pelot ja stressi ovat siis osoittautuneet aivan turhiksi. Tällä kertaa myös vauvan kehitykseen suhtautuu aivan erilailla, kun E:n kohdalla. E:n vauvavuotena sitä odotti kokoajan sitä seuraavaa vaihetta, kun nyt toivoisi vain, että aika kuluisi edes hiukan hitaammin ja äidin pieni mussukka pysyisi vauvana vähän kauemmin.
Noora
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply