Follow:
Äitiys, Lapset, minimimmi

Meidän vauva on jo 10 kuukautta!

Tervetuloa syksy ja Syyskuun ensimmäinen!
Kuun alku tarkoittaa meidän perheessämme aina myös sitä, että A:lle tulee täysiä kuukausia lisää pienen ihmisen ikämittariin. Tänään hän on jo kymmenen kuukautta vanha. Vauvavuotta on jäljellä enää kaksi kuukautta, herranjestas.

Pikkumimmin kehityksessä on tapahtunut paljon viimeisen kuukauden aikana; 
Hän alkoi konttaamaan, oppi nousemaan tukea vasten – ensin polvilleen ja sitten seisomaan, sekä muutama päivä sitten otti ensimmäiset askeleensa sohvasta samalla kiinni pitäen. Vaikka varmuutta nousemiseen on tullut jo hurjasti, ei takaisin alas laskeutuminen olekaan vielä kovin helppoa. Kun seisominen alkaa tuntua raskaalta, kutsuu hän hätähuudoin jonkun auttamaan itsensä takaisin istumaan tukevasti lattialle. Hätähuudolla tarkoitan hassun kuuloista jokellusta, komentavalla äänenpainolla – josta äiti tietenkin osaa lukea rivien välistä Tulkaa nyt äkkiä joku auttamaan minut alas täältä!

A:n lempipuuhaa on kontata niin kovaa kuin pienillä polvilla vain pääsee, etenkin kun hän huomaa että joku lähtee hänen peräänsä. Lempipaikka on tällä hetkellä ruokapöydän alla, jossa myös noustaan ahkerasti seisomaan syöttötuolia vasten. Parhaiten tällä hetkellä maistuu takan läheisyydessä olevista polttopuista irtoavat kaarnanpalaset ja roskat, nam!
Eroahdistus nosti toden teolla päätään jo jokin aika sitten, mutta nyt tuntuu, että se olisi ehkä laantumaan päin. Toki yöt ovat edelleen katkonaisia, mutta itku ei ole enää samanlaista hysteeristä ikäväitkua ja nukahtaminen yöunille tapahtuu myös aikaisempaa rauhallisemmin. Päivisin ikävä ei enää iske salamana jos äiti poistuu huoneesta – paitsi jos pitää jäädä kahdestaan vähän vieraamman henkilön kanssa, kuten kävi keskiviikkona kun hyvä ystäväni, jota A ei ole nähnyt vähään aikaan, kävi kylässä.

Seuraavaan neuvolaan on vielä aikaa noin kaksi kuukautta ja edellisestä kerrasta on kulunut saman verran. Mittailimmekin A:ta täällä eilen illalla omin voimin ja nämä epäluotettavat mittaukset antoivat tulokseksi 9,5 kiloa ja noin 75 senttiä. Tasaiseen tahtiin pituutta ja painoa kertyy, meidän iso pieni tyttö.

Nyt sitten jännityksellä odotellaan, ottaako A ensiaskeleensa saman ikäisenä kuin isosiskonsa, vai saadaanko vielä hetki huokaista helpotuksesta – vauhtia ja vaarallisia tilanteita kun riittää muutenkin!

9 kk -kuulumiset voit käydä lukaisemassa täällä.

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Annukka // Annu.

  Eikä! Meilläkin on 1.päivä aina uusi "kuukausipäivä" :D
  Ennalla tuli tänään 11kk täyteen, joten meillä alkoi viimeinen vauvakuukausi.. jaiks!

  1.9.2017 at 17:12
 • Reply noorapauliina

  Mä huomasin tänään saman asian! Tasan kuukausi ikäeroa tytöillä <3 Tsemppiä viimeiseen vauvakuukauteen, vaikka taitaa nuo pienet olla meidän vauvoja ikuisesti :')

  1.9.2017 at 17:25
 • Leave a Reply