Follow:
KOTI, Remontti, Yhteistyö/sponsoroitu

Meidän uusi katto


Postaus toteutettu osittain kaupallisessa yhteistyössä Kattokeskus Oy:n kanssa.
Saatu alennusta remontista näkyvyyttä vastaan.

Uutta kattoa alettiin pohtimaan jo reilu vuosi sitten, kun koko muun talon remontin jälkeen haalistunut ja harmaantunut mineriittikatto pisti silmään joka kerta kotipihalle kurvatessa. Pyysimme tarjouksia useilta eri toimijoilta, mutta jostain syystä koko remontti kuitenkin jäi. Liekö tulevat häät aiheuttaneet kukkaron nyörien kiristämistä ja koko kattohaaveen hautaamista toistaiseksi.
Häiden jälkeen iski luonnollisesti halu tehdä jotain. Aloittaa jokin uusi projekti, jolla täyttää vuoden hääjärjestelyiden jälkeinen tyhjä aukko. Siitä se ajatus sitten kai lähti. Aloimme uudelleen kartoittaa mahdollisia kattofirmoja, joilta saisimme työn laadukkaasti, mutta kohtuulliseen hintaan. Tarjouksia satelikin, ja erilaisia summia aina ihan kymppitonnin erotuksella toisistaan, aikamoista. Kerroin remonttisuunnitelmistamme myös Instastoorin puolella ja pyysin suosituksia kattofirmoista teiltä lukijoilta. Saimmekin vinkin Kattokeskus Oy:stä, joiden kanssa aika nopealla aikataululla sovittiin treffit heti seuraavalle päivälle. 
Koska olimme saaneet tarjouksia jo aikaisemmin muilta yrityksiltä, tiesimme hiukan mitä odottaa.  Kattokeskuksen reipas myyjä Olli saapui meille sovittuun aikaan, kävi mittaamassa katon, kuunteli toiveemme sen suhteen ja laski tarjouksen, josta emme voineet kieltäytyä. Tapaamisen päätteeksi löimme kättä päälle ja meille luvattiin, että muutaman viikon päästä meillä olisi uusi katto.

Vanha kattomme näytti tältä:

Olimme sopineet alustavasti viikon, jolloin remontti aloitetaan ja muutamaa päivää ennen saimme soiton jolloin lyötiin lukkoon tarkka päivä ja kellonaika. Kattoremppahommissahan pitää ottaa huomioon säävaraus, ihan millä kelillä tahansa ei kattohommiakaan pysty toteuttamaan. Meille osui onneksi upeat säät koko viikolle, joten remontti saatiin käyntiin sovitusti ja ajallaan.
Kattoremontti alkoi torstaiaamuna klo 7:30 ja puoleenpäivään mennessä katto oli jo vesitiivis. Eli vanha katto oli purettu, sekä uusi aluskate ja ruoteet paikallaan. Muutama tunti tästä ja kattopellitkin olivat paikallaan. Koko päivän pihallamme katollamme hääräsi nuoria miehiä, jotka hoitivat homman kotiin kiitettävästi. Erityismaininta pojille siitä, miten reippaasti jokainen toivotti aamulla hyvät huomenet saapuessaan pihallemme. Remonttihulinoiden keskellä Kattokeskuksen pojat grillasivat makkaraa viereisellä parkkipaikallamme, jonne kerääntyikin myös naapurustoa keskustelemaan omista kattotarpeistaan – ja syömään makkaraa. Onnistunut päivä monelle siis.

Muutaman päivän päästä katon asennuksesta, saapui peltiseppä tekemään rännit. Rännit eivät siis tule mistään valmiina, vaan ne tehdään paikan päällä niinsanotusta pitkästä tavarasta. Kun rännit olivat paikallaan ja savupiippu pellitetty, oli koko homma valmis. Nyt saamme ihailla uutta ja tyylikästä kattoamme, ilman pelkoa mahdollisista vuodoista joita vanha – vaikkakin kestävä ja toistaiseksi ehjä kattomme ajoittain saattoi aiheuttaa. Pakettiin kuului myös kattoturvatuotteet, kuten lumiesteet ja uudet tikkaat. Kun työt olivat valmiina, myös pihamme siivottiin kaikesta remonttijätteestä pienimpiäkin ruuveja myöten. Ainoa mitä meille remontista jäi, olikin uusi ja tyylikäs peltikatto.

Uusi katto fiksattuine räystäslautoineen näyttää nyt tältä:

Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja voimme lämpimästä suositella Kattokeskusta, joka toteuttaa kattoremontteja Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Savon alueilla.

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply