Follow:
KOTI, Sisustaminen

Mattokriisi

Olen koko uudessa kodissa asumisen ajan pohdiskellut sopivaa ja silmiä miellyttävää ratkaisua olohuoneemme sisustukseen. Oikeastaan päänvaivaa aiheuttaa (tällä hetkellä) ainoastaan olohuoneemme matto. 
Aivan ensiksi lattialla komeili vanhaan kotiimme ostamamme valkoinen korkeanukkainen matto, mutta koska vuosien saatossa se on kerännyt itseensä kaiken maailman tahroja (viimeisimpänä muovailuvaha, joka ei muuten irtoa nukkamatosta kirveelläkään), tulimme siihen tulokseen että hankimme uuden.
Räsymattovillityksen pauloissa kävin hakemassa IKEAsta GUNDSLEV harmaan kudotun maton. Ostin ensin vahingossa liian pienen, joten kävin myöhemmin hakemassa myös isomman version. Pienempi matto löysi paikkansa ylimääräisestä makuuhuoneesta. Tämä mattovalintani ei kuitenkaan miellyttänyt M:n silmää, koska siinä näkyi ihan kaikki kissankarvoista torkkupeiton nukkapalloihin. 

Kuin tilauksesta Askossa kierrellessämme M törmäsi hopeanharmaaseen ryijymattoon, joka oli älyttömän hyvässä tarjouksessa; 30 euroa! Oikea hinta matolle näytti hintalapun mukaan olevan 330 euroa. Huh, mikä löytö. Sen enempää miettimättä matto lähti M:n olkapäillä kotiimme. Eihän tuota löytöä voinut kauppaan jättää.

Nyt hetken mattoa katseltuani olohuoneessa, en ole ollenkaan varma, onko se sitä mitä haluan. Tai olen varma, ettei se täysin miellytä. Selkeää, eikö? Matto on todella kaunis kiiltävine yksityiskohtineen, mutta jotenkin se tekee olohuoneestamme tunkkaisen oloisen ja “ahtaan”. Mieleni kaipaisi matoksi jotakin vaaleampaa ja raikkaampaa, mutta en kuitenkaan täysin tiedä mitä se olisi.
Mitä mieltä te olette, kumpi matto on parempi vai ei kumpikaan? Tuota GUNDSLEViähän löytyisi myös valkoisena, mutta onko toinen valkoinen matto olohuoneessa ihan tuhoon tuomittu idea lapsiperheessä? Ja miten saan myös miehen vakuutettua asiasta?
Noora
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply