Follow:
Lapset, pikkumimmi, Ruoka

Maailman mahtavin kolmevuotias

Sunnuntaina juhlittiin esikoisemme E:n syntymäpäiviä. Sopiva juhlapäivä osuikin kivasti varsinaiseen syntymäpäivään ja koko päivän tulikin muisteltua tuota kolmen vuoden takaista ihanaa, elämämme mullistavaa tapahtumaa.
Muistan, että kolme vuotta sitten huhtikuun yhdeksäntenä oli myös aurinkoinen päivä. Silloin oli keskiviikko. Olin kolmatta päivää osastolla TYKS:ssä lapsiveden mentyä jo maanantaina, mutta E antoi odotuttaa itseään. Muistan katselleeni synnytysosastolla ikkunasta aurinkoisen päivän muuttuvan hämärtyväksi illaksi. Ikkunasta näki ohi kulkevia ihmisiä. Ajattelin silloin, että tuolla nuo ihmiset elävät normaalia arkeaan ja täällä me, jännityksestä jäykkänä ja malttamattomina odottelimme esikoisemme syntymää. 
Juhlapäivä oli hyvin samankaltainen, aurinko paistoi ja lämmitti. Valonsäteet täyttivät koko talon ihanasti. Kaikki oli valmiina, kun vieraat saapuivat kahden aikaan.

Kuten kuvissa näkyy, kattauksen teemana oli tämänhetken hitti Pipsa-possu! E toivoi “Peppapig-kakkua”, joten olihan äidin sellainen tytölleen sitten tehtävä. E:n 1-vuotissyntymäpäivien ja kakkutuskailun jälkeen päätin etten enää ikinä ala kikkailemaan sokerimassan kanssa – no, toisin kävi. Ja vaikka itse sanonkin, tulihan siitä ihan hieno. Muutamaa kosmeettista haittaa lukuun ottamatta.
Muuta makeaa sorttia ei kakun ja suklaakeksien lisäksi tällä kertaa ollut, koska olen huomannut ettei makeat juuri maistu vieraille vaan suolaiset käyvät kaupaksi paljon paremmin. Halusin kokeilla jotain uutta ja päädyin pinaatti-feta-piirakkaan. Pikkupizzat on tehty isoäitini ohjeella ja ne ovat joka kerta hitti. Tällä kertaa jäi yksi pizza jäljelle, kukaan ei varmaan tohtinut napata viimeistä itselleen. 
Ja koska on kurjaa jos herkut loppuvat kesken, halusi M vielä pyöräyttää perinteiset katkarapuleivät pöytään. Ne maistuvat aina kaikille ja myös nälkäisimmätkin vieraat saavat vatsansa täyteen.

Mekko: Newbie/KappAhl
Bolero: Ciraf

Mekko: KappAhl

Hame: Cubus
Kauluspaita: H&M
Koru: By Pinja
E oli esittänyt muutaman lahjatoiveen sitä häneltä kysyneille ja voi sitä riemua, joka tytön kasvoille nousi lahjapaketteja avatessa. Kaikki lahjat olivat ihania ja todella mieluisia, kiitos vielä kaikille vieraille!

Kaiken kaikkiaan päivä oli erittäin onnistunut. Kaikki sujui niin kuin pitikin, lapset malttoivat leikkiä uusilla leluilla rauhassa ja herkkuja oli riittävästi jokaiselle syötäväksi. Illalla olimme kaikki aika veto pois ja uni tulikin kaikille ajoissa. 
Seuraavaksi olisikin vuorossa tämän äidin omat syntymäpäivät, minkähänlaiset kekkerit silloin on luvassa. Olisikohan ideaa yhdistää syntymäpäiväjuhlat tupaantuliaisiin? No, onneksi tässä on vielä muutama kuukausi aikaa suunnitella.
Noora
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply lilli

  Ihanat tytöt! Ja mitkä tarjoilut, vesi herahtaa kielelle!

  11.4.2017 at 08:34
 • Reply Krisse K

  Teillä on ollut ihanat juhlat ♥ mä rakastan juhlia ja niiden järjestämistä, vaikka niissä onkin aika ihan hurjasti puuhaa. Itse juhla sitten palkitsee, kun tarjoilut maistuu ja sankari on onnellinen ♥ Teillä on ollut herkulliset tarjoilut ja tuo kakku on tosi kiva.

  11.4.2017 at 09:18
 • Reply noorapauliina

  Voi kiitos lilli! :-)

  11.4.2017 at 09:33
 • Reply noorapauliina

  Moi Krisse! Kiitos kommentistasi ♥ Juhlat on ihania ja itsekin tykkään suunnitella niitä, vaikka stressi ja pakokauhu meinaakin iskeä aina loppusuoralla :) Kakussa oli omat haasteensa ja voisihan se vähän kauniimpikin olla, mutta olen kuitenkin ihan tyytyväinen :)

  11.4.2017 at 09:36
 • Reply Teresa Sjönberg

  Tosi söpöt synttärit ja niin kiva teema! Meilläkin tyttö laulaa että Peppa possu ja röhkäisee..hiha! Meilläkin 3 v. synttärit tulossa.

  11.4.2017 at 14:38
 • Reply noorapauliina

  Kiitos Teresa! Hahah – meilläkin tuo röhköisy loppuun on ihan vakio, tarttunut myös itselle :-D

  11.4.2017 at 14:50
 • Leave a Reply