Follow:
Lapset, perhe

Laineilla lasten kanssa

Olimme edellisviikolla torstaista perjantaihin laivaristeilyllä, ensimmäistä kertaa lasten kanssa! Olimme jo jonkin aikaa suunnitelleet ja keskustelleet laivalle lähdöstä, mutta halusin kuitenkin odottaa että suurin noro- ja influenssaepidemia on ohi ja ajankohdaksi valikoitui sitten tämä.
Jostain syystä minua jännitti varmaan koko porukasta eniten lähteä laivalle lasten kanssa. Pelko E:n häviämisestä ihmisjoukkoon, laivan uppoamisesta (hassua, tiedän) ja sitten niistä kaiken maailman pöpöistä nosti päätään kun lähtöpäivä läheni. Sparrasin itseäni kuitenkin sillä, että kautta aikojen ihmiset ovat risteilleet lasten kanssa ja lasten ehdoilla, miksemme mekin selviäisi siitä kunnialla. Ja niinhän me selvittiinkin!

Itseasiassa koko risteily ylitti odotukseni reilusti. Lapset olivat kiltisti, kukaan ei tippunut laidan yli ja ainakin melkein selvittiin ilman niitä pöpöjä. Nailed it! 

Yllätyin, miten paljon lapsille suunnattua ohjelmaa oli järjestetty ja Viking Gracen leikkipaikat oli ihan huippuja. Oli myös positiivinen yllätys että pienemmille suunnatussa leikkipaikassa oli selkeästi merkitty ikäraja 0-6 vuotiaille, ettei tarvinnut pelätä että lapset jäisivät isompien jalkoihin. Isommat lapset taisivatkin viihtyä visusti ysikannen pleikkariluolassa, luulisin.

Olimme reissussa siskoni perheen kanssa ja hyttimme oli Seaside Family -perhehytti. Hytti olisi saanut olla ihan pikkuisen tilavampi, tai A:n rattaat hippaisen kapeammat. Halusimme ehdottomasti ikkunallisen hytin ja E tykkäsikin istuskella ikkunalaudalla ihastelemassa maisemia. Aamulla herätessä ensimmäiset sanat olivat myös “Onpa upea ilma!” kun ihanat auringonsäteet pilkistivät hytin ikkunan verhojen raosta.

Oli myös mukavaa kun laiva ei ollut tupaten täynnä ja matkustajat koostuivat lähinnä samanmielisistä lapsiperheistä. Seuraavan päivän buffetruokailukin sujui kivasti, kun ei tarvinnut juurikaan jonottaa ja nälkäiset lapsetkin saivat lautasen nenän eteen ennätysajassa.

Erityismaininta risteilystä kuuluu kuitenkin meidän porukan pienimmälle, joka oli niin reipas koko risteilyn ajan, vaikka päiväunet nukuttiin pienissä pätkissä ja illalla nukkumaanmenokin venähti laittoman myöhäiseksi. Niin hyväntuulinen koko matkan.

Ja eihän laivareissuu ole reissu eikä mikään ilman taxfree-tuliaisia. Viinipullotelineen täytteiden ja karkkien lisäksi ostoskoriin tarttui nämä;

Tuosta hajuvedestä olen haaveillut pidemmän aikaa ja eihän hyvässä alennuksessa olevia Marimekkoja voi ohittaa ostamatta, eihän?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Milli`s Little Home

  Viking Grace on upea laiva! Itsekin olen kerran käynyt, ja voisin lähteä sinne uudelleenkin ;)

  25.5.2017 at 17:48
 • Reply Minna M

  Minä olen ollut Viking Gracella kahdestaan miehen kanssa. Lasten kanssa ei ollakkaan risteilty pitkään aikaan. Tarkoitus oli mennä tulevans kesänä Tukholmaan, mutta taidammekin taas mennä Pärnuun. Eli nopealla laivalla auton kanssa yli.

  25.5.2017 at 18:25
 • Reply noorapauliina

  Ihan totta! Mekin varmasti mennään uudelleen :)

  26.5.2017 at 08:30
 • Reply noorapauliina

  Kannattaa ehdottomasti viedä lapsetkin Gracelle, siellä on niin paljon kivaa tekemistä kaikenikäisille :) Me oltiin viime kesänä Pärnussa auton kanssa, ihana reissu sekin!

  26.5.2017 at 08:32
 • Reply Johanna

  Blogisi on kehittynyt huimasti. Olipa kiva matkakertomus :)

  29.5.2017 at 09:14
 • Reply noorapauliina

  Kiitos Johanna :)

  29.5.2017 at 09:24
 • Leave a Reply