Follow:
Äitiys, Lapset, Yhteistyö/sponsoroitu

Kuinka talous kestää lasten hoitamisen kotona? (sisältää etukoodin)

Yhteistyössä: Laskuni.fi
Teksti sisältää kaupallisia linkkejä

Varmasti suurin kynnyskysymys lasten kotihoidolle on raha. Monellakaan ei ole mahdollisuuksia jäädä kotiin lasten kanssa, kun äitiysloma loppuu ja tulot tippuvat huomattavasti, äitiyspäivärahasta kotihoidontukeen. Olemme mielestäni täällä Suomessa etuoikeutettuja, kun saamme hoitaa lapsemme kotona niinkin kauan kuin yhdeksän kuukautta ja Kela tukee kotona oloamme koko tämän ajan. Monella muulla muualla maailmassa asiat eivät ole yhtä hyvin ja lapset täytyy viedä päivähoitoon vain muutaman kuukauden ikäisenä.

Vaikka hoitovapaalla oleminen saattaa taloudellisesti olla yhtä pennin venyttämistä, voi siihenkin kuitenkin varautua hyvissä ajoin. Tässä muutama hyvä keino, jolla pystyy säästämään satasia, ellei tuhansia euroja tiukempia aikoja varten.
1. Pistä rahaa sivuun kuukausittain. Jo muutama kymppi kuukaudessa kartuttaa mukavan kokoisen hätävararahaston, kun säästäminen vain aloitetaan hyvissä ajoin. Jos siirrät vuoden ajan 50 euroa toiselle tilille, jota ei käytetä, karttuu tästä vuodessa jo 600 euron säästö. 
2. Säästä rahastoihin. Nykyään (ainakin Osuuspankilla) rahastoon pystyy säästämään vain kympinkin kuussa. Rahasto on oiva keino säästää rahaa ja saada summalle ehkä vähän tuottotakin. Rahastoihin säästäminen kannattaa ajatella aina pitkällä tähtäimellä, eikä välttämättä sovi vain lyhytaikaiseen säästämiseen, kuten säästötili. Säästäminen on kuitenkin helppoa ja raha “katoaa” tililtä automaattisesti ja huomaamatta. Tiesitkö, että nykyään myös S-bonukset saa säästettyä suoraan rahastoon? Rahastosäästämisestä ja sen aloittamisesta kannattaa keskustella omassa pankissa. 
3. Säästöpossu. Olemme ottaneet tavaksi, että aina kun käteistä kertyy, heitämme kolikot ja setelit säästöpossuun. Aina aika ajoin käymme tyhjentämässä sisällön talletusautomaatilla tilille, josta siirrämme summan edelleen säästötilillemme. Nuo talletusautomaatit ovat loistava keksintö!

4. Siivoa varastot ja kaapit ja myy kaikki tarpeeton tavara. Olemme viimeisen muutaman viikon aikana siivonneet viimeisetkin muuttolaatikot autotallista ja karsineet tarpeetonta tavaraa. Kaikki vähääkään myyntikelpoinen on laitettu Tori.fi -palveluun myyntiin ja viikossa olemme kartuttaneet säästöpossuamme yli 300 eurolla. Muuten tämä raha makaisi tarpeettomina tavaroina edelleen pölyttymässä varastossa.
5. Karsi turhat ja ylimääräiset menot. Vinkkejä arkisiin säästövinkkeihin löydät aikaisemmasta tekstistäni.

Oman talouden hallintaan on olemassa myös monenlaisia työkaluja. Yksi niistä on Laskuni.fi -palvelu, jota minäkin päätin kokeilla!

Palvelu on kuluttajille suunniteltu ja sen avulla hallinoi helposti kaikki laskut joko tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Voit vastaanottaa laskut suoraan palveluun ja se muistuttaa eräpäivistä, arkistoi maksetut laskut ja muut dokumentit sekä muodostaa tilastoja kulutuksesta.

Kaiken lisäksi Laskuni.fi -palvelun käyttämisestä voi ansaita bonuksia, joita voit käyttää laskujesi maksamiseen tai siirtää rahana suoraan omalle käyttötilillesi. Palvelun käyttäminen on täysin maksutonta – sen sijaan siitä voi ansaita muutaman euron taskurahaa!

Rekisteröitymällä laskuni.fi käyttäjäksi saat nyt 4 euron bonuksen koodilla HUOLETON.

Miten te säästätte rahaa pahan päivän varalle tai tulevaisuutta varten?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply