Follow:
DIY, terveys & hyvinvointi, Tyyli & kauneus

Kotikutoiset ripsienpidennykset kädenkäänteessä

Vaikka rakastan kauneudenhoitoa ja kosmetiikkaa, en koskaan ole ollut kovin innokas kuluttamaan paljon rahaa näihin huvituksiin.
Lähes joka paikassa pääsee ihailemaan naisten kauniita ja pitkiä ripsiä, jotka eivät kuitenkaan ole ihan luontoäidin luomuksia. Ripsienpidennykset ovatkin yleistyneet viime vuosina ihan älyttömästi ja lähes jokainen on ainakin kerran kokeillut näitä itsekin. Koska ripsienpidennysten laitto ja varsinkin ylläpito ei ole mitään edullisinta huvia, olin haljeta onnesta kun sain tämän vinkkivitosen hyvältä ystäväni.
Kauniiden – vaikkakin ei kovin pitkäkestoisten ja myös huoltoa vaativien ripsien aikaansaamiseksi tarvitset vain hiukan (ehkä vähän enemmänkin, ainakin ensimmäisellä kerralla) malttia, pinsetit ja noin 10 euroa rahaa.

Räpsyttimiksi kelpaa lähes mitkä tahansa marketista saatavat ripsitupsut, sekä Depend -merkkinen ripsiliima. Tätä superedullista mutta maailman parasta liimaa saa ainakin Anttilasta sekä Kicks -myymälöistä. Itse olen kokeillut tämän lisäksi muutamaa muutakin liimaa, jota ei kuitenkaan voi edes verrata tähän yhteen. Hintaa kahden pikkutuubin pakkauksellakin on vain huimat 0,90 euroa. Uskomatonta mutta totta.

Kun ripsiä valitsee ensimmäisen kerran, kannattaa aloittaa lyhyestä mallista. Pituutta voi sitten lisätä myöhemmin, mikäli kokee että short-mittaiset ripset eivät ole tarpeeksi näyttävät. Itse käytän sekä short-, medium- ja long-mittaisia ripsitupsuja.
Ripsien väkerrys kannattaa tehdä silloin, kun olet juuri käynyt suihkussa koska heti laiton jälkeen kastelua tulee välttää. Itse laitan ripset aina suihkun jälkeen ja illalla, jotta liima saa rauhassa kuivua ja räpsyt ovat tukevasti kiinni aamulla herätessä. Ripset voi kiinnittää myös silloin, kun tietää olevansa meikittä vähintään seuraavat 10-12 tuntia. Ripset saattavat seuraavana aamuna tuntua hieman tahmeilta, mutta ei kannata pelästyä – silmät aukeavat kyllä eivätkä ole liimautuneet kiinni.

Aloitan itse ripsitupsujen liimailun aina keskeltä, medium-mittaisilla ripsillä. Liimaan tupsuja aluksi harvakseltaan ja myöhemmin lisään niitä tyhjiin väleihin. Sisänurkkaan short-mittaisia, keskelle medium-mittaisia ja long-mittaisia ulkonurkkaan. Tällä tavalla saa luotua ripsillä “kissamaisen” lookin, mutta jos tykkää luonnollisemmasta, käyttäisin pelkästään short- ja medium-mittaisia tupsuja.

Ripsien liimaamien tapahtuu siten, että pinseteillä otan kiinni ripsitupsusta ja dippaan liimattavan pään liimaan. Sen jälkeen tupsu asetellaan ripsien alapuolelta omien luonnollisten ripsien väliin. Itselleni ripsien liimaaminen alakautta on helpompi, mutta kukin tyylillään. Jos jokin ripsitupsu menee vahingossa vinksalleen, kannattaa pinsetit kääntää väärinpäin ja näillä työntelemällä korjata tupsu oikeaan asentoon.

Liima alkaa pitämään, kun se on ollut hiukan aikaa kosketuksissa ilman kanssa. Operaatiota helpottaakin, jos ennen ensimmäisten osioiden liimaamista antaa liiman hetken aikaa odottaa, jolloin liimaaminen helpottuu kun liima tarttuu samantien paremmin kiinni. Ensikertalaisen ei välttämättä tarvitse erikseen odotella liiman kuivumista, sillä harjoitteleminen vie aluksi aina hieman enemmän aikaa. Muutaman kerran jälkeen homma kuitenkin helpottuu huomattavasti ja jokainen voi harjoituksen jälkeen olla konkari. Aluksi saattaa mennä hermot, mutta maltti on valttia tässäkin asiassa.

Tällä tavalla saa siis edullisesti ja omia ripsiä säästellen huolitellun katseen, joka kestää noin 1-2 viikkoa, mikäli ripsiä kohtelee varoen. Ripsivärin käyttö lyhentää kestoa. Meikinpuhdistukseen kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota ja välttää silmien hieromista. Ripsitupsuja voi itse huoltaa lisäämällä tippuneiden tilalle uusia ripsiä sekä erottelemalla ripsiä toisistaan aika ajoin.

ennen ja jälkeen

Muistuttelen kuitenkin, että tämä on vain minun tapani tehdä “ripsipidennykset” kotikonstein ja kaikki ei aina sovi kaikille. Kokeilemalla jokainen kuitenkin varmasti löytää itselleen sen parhaan tavan.

Kauneudentäyteistä lauantai-iltaa jokaiselle.

noora

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply