Follow:
Äitiys, Kuulumisia, Lapset, minä, Työ

Kolmas työviikko starttasi – Näin uusi arki on lähtenyt käyntiin

Kolmas työviikko lähti maanantaina käyntiin ja pakko myöntää, että aika on kulunut nopeammin kuin olisin kuvitellutkaan. Kerroin aikaisemmassakin postauksessa että töihinpaluu ei ole aiheuttanut juuri minkäänlaisia ahdistuksen tunteita, päin vastoin. Töissä olen päässyt haastamaan itseäni aivan eri tavalla, kuin kotiäitinä ja tästä olen nauttinut suuresti. Töihin paluusta on ehdottomasti tehnyt helpon suurimmaksi osaksi se, että M on kotona tyttöjen kanssa. Itseni ei ole siis tarvinnut murehtia tyttöjen päivistä ollenkaan, mitä saattaisin ehkä tehdä mikäli he olisivat päiväkodissa. Ainakin alkuun saattaisin päivän aikana useampaankin otteeseen pohtia, miten heillä siellä sujuu tai miten heillä menee – onko heillä ikävä tai onko kaikki muuten hyvin. Samoja ajatuksia käy läpi varmasti jokainen vanhempi, jonka lapset ovat hoidossa jossain muualla kuin kotona, mikä sinänsä on ihan luonnollista.

Sudio -kuulokkeet saatu // koodilla ‘Mimmimafia’ – 15 % Sudion verkkokaupasta

Lähden tavallisesti töihin aamulla aina niin aikaisin, että koko muu perhe nukkuu vielä. Juon kahvia ja laitan itseni kuntoon ja hilpaisen takaovesta ulos kenenkään huomaamatta. Aikainen töihinlähtö mahdollistaa myös aikaisen kotiinpaluun, joka on tässä tilanteessa myös aivan ihanaa; Meillä on koko perheen kesken aikaa iltapäivällä vielä rutkasti ennen nukkumaanmenoaikaa. Tilanne todennäköisesti tulee muuttumaan sitten kun tytöt aloittavat päiväkodin, sillä näin aikaisin ei heitä varmasti hoitoon voi viedä. Mutta sumplitaan niitä juttuja sitten kun niiden aika on, nyt nautitaan tästä tilanteesta ja hetkestä.

Olen myös yllättynyt miten hyvin lapset ovat ottaneet töihinpaluuni; Muistan aikoinaan aloittaessani työt kun E oli reilu yksivuotias, miten sain töihinpaluuni jälkeen iltapäivisin tuta pienen ihmisen ikävän ajoittaisina kiukunpuuskina ja protestointeina äitiä kohtaan. Odotin samaa tälläkin kertaa, vaikka A onkin jo melkein kaksivuotias ja tässä iässä se vuosikin tekee jo paljon. A:lla on myös päivisin seuraa isosiskostaan, jota E:llä ei aikoinaan ollut, joka sekin toki varmasti vaikuttaa koko tilanteeseen eri tavalla; Äitiä ei edes ehditä ikävöidä päivän aikana kun on niin paljon muuta tekemistä. Ja onneksi aktiivinen isikin pitää tytöt kiireisenä päivän aikana ja siitä todistusaineistona päivän aikana Whatsappiin saapuvat kuvat heidän touhuistaan.

Yhteenvetona voisi siis mainita, että meille kuuluu hyvää. Uusi arki rullaa paremmin kuin olisin uskaltanut toivoa ja toistaiseksi vastoinkäymisiltä on ainakin vältytty. Mitä nyt pieni flunssa kiersi koko perheen heti ensimmäisenä työviikkona, mutta siitäkin ollaan jo pikkuhiljaa selviämässä. Vaikka olenkin ennemmin kevät- ja kesäihmisiä, tuntuu tänä vuonna syksykin jotenkin kumman hyvältä. Iltaisin syttyy kynttilät valaisemaan pimenevää iltaa ja aamuissa on syksyn tuoksu, joka tuntuu aivan erilaiselta nyt, kuin viime syksynä.
Kuulisin mielelläni kommentteja Teiltä siitä, miten töihinpaluu äitiysloman tai hoitovapaan jälkeen on sujunut? Onko lapset reagoineet jotenkin vai onko kaikki sujunut kuin rasvattu? Jätä rohkeasti kommenttia!
Jos meidän arki kiinnostelee enemmänkin, ota ihmeessä myös Instagram -tilini seurantaan. Sinne päivittelen arkea ja eloamme päivittäin, Tervetuloa!
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Mirkka - Hima Saimi blogi

  Palasin vuosi sitten heinäkuussa takaisin töihin. Silloin isä vietti vapaitaan joten kotihoito jatkui vielä hetken aikaa. Heinäkuu oli hyvä töihin paluu ajankohta, mutta muistan olleeni väsyneempi iltaisin, kun koko kotiäitiaikana (olin kaksi vuotta poissa töistä). Suurin syy väsymykseen oli herätyskello, josta olin jo vieroittunut :D
  Kotona ei ilmennyt mitään ikävä reaktioita, koska pojilla oli poikien jutut.

  22.9.2018 at 12:56
 • Reply Noora / Mimmimafia-blogi

  Kuulostaa hyvältä! Se, että lasten kotihoito jatkuu omasta töihinpaluusta huolimatta on kyllä niin suuri helpotus siihen arjen aloittamiseen!

  Itselläni oli ensin ajatuksena palata keväällä, mutta totesin etten haluakaan olla kesää töissä, jolloin syksyllä aloitus tuntui järkevämmältä vaihtoehdolta itselle :)

  22.9.2018 at 13:05
 • Reply isivuosi

  Mulla töihinpaluu koittaa joulukuun alussa, kuukausi suunniteltua aiemmin, vieläpä uudessa työpaikassa.

  Tähystäjäprinsessa aloittaa päiväkodissa jo marraskuussa, kolmena päivänä viikossa totutellen.

  Joulukuussa ollaankin sit samassa talossa, isityyppi töissä ja tyttö hoidossa, yksi mun unelmista jo tytön odotusajalta. Tästä kuviosta tulee omaa postaus ihan lähiaikoina.

  23.9.2018 at 04:34
 • Reply Noora / Mimmimafia-blogi

  Vau, kuulostaa tosi kivalta! Tsemppiä hoidon ja töiden aloitukseen molemmille :) …vaikka onhan tässä vielä hetki aikaa nauttia kotona olosta!

  23.9.2018 at 05:42
 • Leave a Reply