Follow:
Kuulumisia, Lapset, minimimmi

Kohta 2-vuotias

Meillä kotona asuu temperamenttinen, lujaluonteinen ja samalla niin sympaattinen ja hellyyttävä kohta kaksivuotias. Hän osaa ja muistaa aina kiittää ja pyytää anteeksi. Hän toivottaa hyvät huomenet aamulla ensimmäisenä ja hyvät yöt illalla viimeiseksi kaikille perheenjäsenille erikseen. Hän osaa laittaa kengät itse oikeaan jalkaan, riisua vaatteet ja sanoa Äiti, mennään Ikeaan. Hän on oppinut vastaamaan Täh, vaikka hyvin kuulee ja ymmärtää mitä ja mistä hänelle puhutaan.
Hän osaa kertoa milloin tarvitsee päästä vessaan, vaikkakin usein vähän liian myöhään. Hän on sinnikäs, eikä luovuta helpolla. Hän tietää mitä tahtoo – ja näyttää sen myös. Hän ei jää kakkoseksi vaan sitkeästi pitää puolensa tilanteessa kuin tilanteessa. Hän tietää mitä tarkoittaa kun jokin asia kielletään – joskus jopa tottelee sitä kuuluisaa Ei -sanaa. Hän haluaa kävellä itse, syödä itse ja pukea itse. Samalla hän ei kuitenkaan epäröi pyytää apua, kun sitä tarvitsee. Auta mua!

Hän nukkuu pääsääntöisesti hyvin, omassa vaaleanpunaisessa pikkusängyssään, isosiskonsa kanssa samassa huoneessa.  Hän nukahtaa unilelu kainalossaan samalla äidin tai isin kädestä kiinni pitäen. Aamulla herätessään hän on lähes poikkeuksetta hyväntuulinen ja valmiina uuteen päivään, joskus meidän vanhempien makuun jopa hiukan liian aikaisin.

Kohta kaksvee rakastaa tanssimista ja omaa ikäisekseen uskomattoman hyvän rytmitajun ja kuperkeikkakin onnistuu jo melkein puhtaasti. Hän haluaisi kovasti osallistua isosiskon kanssa samalle tanssitunnille kerran viikossa, mutta aina lopulta tyytyy leikkimään äidin ja isin kanssa tanssisalin ulkopuolella. Musiikkimakuun mahtuu about kaikki, mutta isosiskon tavoin ehdoton lemppari on Naughty Boyn La la la. Hän rakastaa kun häntä silitetään ja muistaa aina halata, pussata ja puhaltaa kun jollekin tulee pipi. Kun hän lähtee, pois, huutaa hän aina lähtiessään Heippa, nähdään! Ihan kaikille huoneessa olijoille, missä tahansa onkin – ja varmasti niin moneen kertaan, ettei varmasti keneltäkään jää huomaamatta.

Hän hymyilee ja nauraa paljon, nauttii leikkiä yksin ja myös isosiskonsa kanssa – josta muuten myös ottaa oppia ja mallia ihan joka päivä. Hän ihailee esikuvaansa ja heillä on myös ihan omat, kahdenkeskiset juttunsa, jotka eivät kuulu kenellekään muulle – ainakin niistä korvaan kuiskituista salaisuuksista päätellen. Hän jaksaa jo toisinaan keskittyä pitkiäkin aikoja, mutta saattaa myös kiihtyä nollasta sataan muutamassa sekunnissa.

Hän on empaattinen ja ihana, suloinen, meidän pienempi punapäämme, kiharatukkainen murumme.

Kuva: Annukka Viitanen Photography
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply petra

  Ihana melkein 2vuotias :) aika paljon tuttuja ikätason piirteitä mitä meidän melkein 2v2kk Ukossa. Jännä myös miten anteeksipyytäminen on helpompaa tälle 2vuotiaalle kuin meidän 4vuotiaalle. :D

  25.9.2018 at 07:19
 • Reply Noora / Mimmimafia-blogi

  Hei tuo on muuten totta! :D

  25.9.2018 at 07:30
 • Reply Unknown

  Olipa herkkä ja ihana kirjoitus! Ihminen on ehkä täydellisimmillään 2-vuotiaana!

  25.9.2018 at 16:17
 • Reply Unknown

  Olipa herkkä ja ihana kirjoitus! Ihminen on ehkä täydellisimmillään 2-vuotiaana!

  25.9.2018 at 16:17
 • Reply Unknown

  Ja Haitulan keinussa kirjoitti, jostain syystä nimi ei näy…

  25.9.2018 at 16:18
 • Reply Noora / Mimmimafia-blogi

  Kiitos ihanasta kommentista ❤️ ja tuo on aivan totta, niin herkkä mutta samalla niin päämäärätietoinen ja utelias ❤️

  25.9.2018 at 16:19
 • Reply Karhusola

  Voi miten suloinen ja reipas pikkuinen! Kivaa syksyä!

  26.9.2018 at 12:01
 • Reply Noora / Mimmimafia-blogi

  Kiitos samoin :)

  26.9.2018 at 12:04
 • Leave a Reply