Follow:
KOTI, Remontti, Sisustaminen, Yhteistyö/sponsoroitu

Kalkkimaalirakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Aveo Shop
Kalkkimaali saatu yhteistyössä
Meidän rakkautemme kalkkimaaleja kohtaan sai alkunsa siitä, kun maalasimme eteiskäytävän pitkän seinän harmaalla kalkkimaalilla. Koko projekti oli tavallaan kokeilua ja erilaisen maalaustekniikan testaamista, mutta seinästä tuli kertakaikkisen upea ja olemme siihen molemmat erittäin tyytyväisiä. Seinä on ollut kalkkimaalilla nyt reilu puoli vuotta, emmekä todellakaan ole kyllästyneet siihen yhtään. Päinvastoin!
Seuraava kalkkimaaliprojekti oli takka, jonka M slammasi ensin tasaiseksi ja maalasi ja vahasi sen jälkeen kalkkimaalilla ja samaan sarjaan kuuluvalla vahalla. Vahaa käytimme lakan sijaan maalia myyneen liikkeen suosituksesta, jonka mukaan se kestää paremmin sekä lämpöä että pyyhkimistä ja sopii takan käsittelyyn lakkaa paremmin. Takan jälkeen työn alle otettiin tori.fi:stä ostamani ruokapöytä.
Nyt viimeisempänä pääsimme maalailemaan jälleen seiniä, kun sain Aveolta testiin Kalklitir Kalkkimaalia. Valitsin sävyksi San Saccarian, jolla maalattuja seiniä pinnailin ensin Pinterestistä ahkeraan inspiraatioksi ja varmistuakseni oikeasta sävystä. Maalasimme tällä sekä olohuoneen tv-seinän, että samaa seinää keittiöstä välitilan yläpuolelta liesituulettimen takaa. Sävyvalinta ei olisi voinut osua paremmin nappiin ja olemme jälleen kerran lopputulokseen erittäin tyytyväisiä!

Kuten viimeisistä kuvista huomaa, ei värisävy ole kovinkaan tumma, vaikka ensimmäisessä kuvassa ja maalausvaiheessa siltä vaikuttikin. Pinta on ihanan eläväinen ja näyttää erilaiselta erilaisissa valaistuksissa.
Maalaustyön hoiti oikeastaan M kokonaan alusta loppuun, ja kalkkimaali onkin siitä ihana maali, että se on helppo ja nopea työstää. Kalklitir on ekologinen kalkkimaali ja se myydään yhden kilon pusseissa. Jauheeseen lisätään 1,7 litraa vettä ja sekoitetaan hyvin, jonka jälkeen maali on valmista käytettäväksi. Yhdestä pussillisesta kalkkimaalijauhetta tulee kaksi litraa kalkkimaalia, jolla maalaa noin 6-10 neliömetrin kokoisen seinän kaksi kertaa. Eri sävyjä voi myös sekoittaa keskenään halutun värin aikaansaamiseksi. Kalkkimaalit eivät sisällä liuottimia ja ne ovat hajusteettomia, ja mikä parasta; niillä maalaaminen ei vaadi pohjatöitä!

Oletteko te kokeilleet jo kalkkimaaleja?
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Mira / Blinger shimmer -blogi

  Emme ole, mutta todella upeita lopputuloksia kalkkimaalilla tehtynä olen kyllä nähnyt :)

  30.3.2018 at 09:01
 • Reply Noora / Mimmimafia-blogi

  Kalkkimaalilla lopputulos on melkein varmasti aina onnistunut :)

  30.3.2018 at 09:07
 • Reply Jose / ajastaika.com

  Ah, noita Kalklitirin maaleja siis saa vielä jostain! Mä ostin viime kesänä ekan kerran yhden pussin siitä Turun keskustassa olevasta sisustusliikkeestä ja mitä myöhemmin katsoin, niin siellä taisi olla enää ihan paria sävyä jäljellä, ja googlailun perusteella moni muukin myi eioota. Maalasin viime syksyn väliaikaiskodin kalkkimaalilla (sävy oli muistaakseni Emma) ja se oli niiiin ihana! Harmitti ihan kun en saanut muutossa otettua seinää mukaan. :D Nyt voinkin siis ruveta pähkäilemään, mihin seinään voisin sitä taas ostaa ja mitä sävyä…

  30.3.2018 at 11:03
 • Reply Noora / Mimmimafia-blogi

  Joo, Aveolta saa kyllä! Kannattaa käydä kurkkimassa :)

  30.3.2018 at 11:05
 • Reply Anonyymi

  Mulla on pari maalauskohdetta kevääksi ja olen kalkkimaalia harkinnut. Enköhän siis uskalla kokeilla. Etenkin kun olen vähän laiska pohjatöiden kanssa. :)

  31.3.2018 at 19:24
 • Reply Noora / Mimmimafia-blogi

  Rohkeasti vaan kokeilemaan! :)

  31.3.2018 at 19:26
 • Reply Milla Ruotsalainen

  Tää oli mulle ihan uusi juttu 😀

  31.3.2018 at 20:51
 • Reply Noora / Mimmimafia-blogi

  Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

  31.3.2018 at 21:03
 • Leave a Reply