Follow:
DIY, minä

Kalenteriaddikti

Kärsiikö joku muu tästä hulluudesta?

Olen jo pitkään hamstrannut laatikoihini erilaisia kalenterin kansia – erikokoisia ja värisiä, rinkuloilla ja ilman. Vuoden aikana käytössäni on saattanut olla kymmenen erilaista kalenteria, mielialasta riippuen. On pinkkiä, kiiltävää ja liike-elämään sopivampaa, nahkaista,  mustaa ja ruskeakantista. Eihän asiakastapaamisessa kehtaa ottaa esille timantein koristeltua, pinkkiä krokotiilinnahkaista kalenteria. Vai kehtaisiko sittenkin?
Luulin, että tämä hulluus on jo huipussaan, kunnes törmäsin Facebookissa Kalenterimania -nimiseen ryhmään. Jos rahasi ja mielenterveytesi on sinulle tärkeä, en suosittele vierailemaan kyseisellä sivulla. Mikäli taas rakastat kalentereita, askartelua, kirjoittamista ja kaikkea tältä väliltä, anna palaa. Ryhmä on täynnä kalenterimaniasta “kärsiviä” naisia (ehkä myös miehiäkin?) jotka jakavat kuvia omista luomuksistaan, kertovat parhaat shoppailupaikat kalenterien askartelua varten ja järjestävät kalenterien tuunaus miittejä ympäri Suomen. Mahtavaa!

Kalenterin tuunauksessa mielestäni parasta on se, että se ei tule koskaan valmiiksi.  Viikot täyttyvät tapaamisista, ohjelmasta, syntymä- ja muista merkkipäivistä, sekä ei-niin-tärkeistä kommenteista kuten “tänään v*****i” tai “olipa kiva päivä”. Viikkonäkymää on hauska koristella myös erilaisilla tarroilla, washiteipeillä, post-it -lapuilla sekä erivärisillä teksteillä. 
Parasta on kuitenkin se, kun voi palata ajassa taaksepäin ja ihailla menneitä viikkoja ja muistella, mitä sitä on tullut tehtyä milloinkin. Joskus päivät kuluvat niin kiireessä, että kalenteriin kirjaaminen voi unohtua moneksikin päiväksi, joskus kun muistelee jotakin tapahtumaa, voi harmikseen joutua toteamaan ettei tästä ole kalenterissa mitään mainintaa ja tarkka ajankohta jääkin sitten mysteeriksi unohduksen myötä.
Pakko myöntää, etten kalenterintuunaustaidoillani yllä lähellekään sitä tasoa, millä jotkut näistä ryhmän naisista ovat ja oma kalenterini on ainakin vielä täysin lapsen kengissä. Ei kuitenkaan tee pahaa kenellekään herätellä sitä omaa sisäistä askartelijaansa ja alkaa väkertämään itselleen täysin omannäköistä kalenteriaan – se saattaa olla jopa todella terapeuttista! Uusimpana hankintanani on Moleskine -merkkinen simppeli ja ajaton kalenteri. Se ei pidä sisällään juurikaan ylimääräistä, kalenteriosion ja muistiinpanosivujen lisäksi. Pohdin vielä kalenterin sujauttamista nahkakansien väliin sillä Moleskine ei itsessään sisällä kuin yhden taskun, jonka sain jo täytettyä post-it kokoelmallani ja kynänpaikkakin uupuu, joka on aikamoinen miinus.

Askartelu ei siis todellakaan ole pelkästään lasten juttu, vaan se sopii ihan jokaiselle.

Onko kohtalotovereita siellä ruudun toisella puolen?

Noora

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply