Follow:
Lapset, minä, perhe

Kahdestaan

Pyykkikone pörisee, kahvi tuoksuu ja lastenohjelmat soivat televisiossa. Aamu on samanlainen, mutta silti niin erilainen kuin yleensä. Meidän E lähti eilen iltapäivällä siskoni luokse yökylään ja palaa kotiin vasta tänään iltapäivällä. M lähti aamulla aikaisin töihin, joka tarkoittaa sitä, että olemme minimimmin kanssa aivan kahdestaan koko päivän, ensimmäistä kertaa.
A heräsi jo ennen kahdeksaa, joka on viime päivät ollut tavanomainen herätyksen ajankohta. Kuin vanhasta tottumuksesta hiivin pois makuuhuoneesta A kainalossani ja kävin napsaisemassa kahvinkeittimen päälle. Hetken kuiskuteltuani vasta muistin että, ainiin – eihän täällä ole meidän lisäksemme ketään muuta. Pieni ikävä isompaa murua kohtaan on orastanut eilisestä illasta alkaen, vaikka tiedän että tämä pieni ero tekee hyvää meille kaikille, etenkin E:lle. Tättän luona hänellä on ikäisensä leikkikaveri ja paljon mielekästä tekemistä. Koko eilisen aamun E kertoikin, miten aikoo nukkua ensi yön tättän kainalossa – “siellä vauva ei itke”. 
Aamu on ollut siis erityisen rento. Olen juonut kahvia enemmän kuin tarpeeksi, jokaisen kupillisen jopa lähes kuumana. Aamupalahommat ovat luonnistuneet pelkästään paitaa nostamalla. Ei puuron keittämistä, hoputtamista aamupissalle tai taistelua sukkien kanssa. Vaikka teen tuon kaiken, jokainen aamu, täydellä rakkaudella, aion silti nauttia tästä päivästä täysin rinnoin.
Päivän kruunaa tänään myös se, että pääsemme siskoni kanssa kahdestaan syömään ja elokuviin. Viime kerrasta taitaakin olla kulunut jo rapiat 10 vuotta. 
Ihanaa lauantaita kaikille!
Noora
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Minna-Liisa S

  Nyt omat lapset ovat pian jo 5 ja 9, mutta jotenkin sitä yhä muistaa sen fiiliksen millaista oli jäädä kuopuksen kanssa ekoja kertaa kahden. Kaikki tapahtui jotenkin hiljempaa. Ja just se, että se kahvi tuli silloin juotua vähintäänkin lähes kuumana :D Mukavaa pääsiäistä!

  13.4.2017 at 12:20
 • Reply noorapauliina

  Moikka Minna-Liisa, kiitos kommentista :) Kyllä tuon hetken ja päivän tulee muistamaan varmaan ikuisesti. Mukavaa pääsiäistä myös sinulle ja perheellesi! :)

  13.4.2017 at 13:49
 • Reply Veera / Oranssia

  Hetket vain yhden lapsen kanssa ovat kyllä uniikkeja ja hienoja! Aloin tosin miettiä, olinko mä kuopuksen vauvavuonna juurikaan vain vauvan kanssa – ehkä sen pari tuntia, kun esikoinen oli kerhossa. Näin jälkiviisaana yrittäisin ehkä olla enemmän!

  Huikea tilaisuus sulla ja siskolla! Toivottavasti ennen seuraavaa kertaa ei ihan kymmentä vuotta kulu. :)

  15.4.2017 at 11:18
 • Reply noorapauliina

  Moi Veera ja kiva kun kommentoit! Nyt vasta sen ymmärtää miten erilaista se elämä onkaan kahden kuin yhden lapsen kanssa. Toivottavasti päästään tosiaan siskon kanssa ulkoilemaan ennen seuraavaa vuosikymmentä :'D

  15.4.2017 at 11:27
 • Leave a Reply