Follow:
Uncategorized

Jotain katsottavaa – sarjasuositukset x 3 (Netflix, HBO & CMore)

Tiedätkö sen tunteen, kun olet löytänyt todella hyvän tv-sarjan, jonka kaikki neljä tuotantokautta olet katsonut kuluvan kuukauden aikana. Iltaisin lasten mentyä nukkumaan, olet tuijottanut koukuttavaa sarjaa yön pikkutunneille asti, huolimatta seuraavan aamun aikaisesta herätyksestä? Sitten tiedät myös varmaan sen, millaisen tyhjiön jonkin sarjan loppuminen aiheuttaa. Mieli on musta ja suru valtaa sisimmän. Ei nyt ehkä ihan kuitenkaan, mutta ainakin vähän harmittaa.

Netflixistä kannattaa ehdottomasti katsoa sarjaa Rectify. Tämä sarja kertoo kuolemaan tuomitusta vangista, joka 20 vuoden vankilassaolon jälkeen vapautetaankin uuden DNA-tutkimuksen ansiosta. Sarjassa eniten kiehtoi se, ettei se ole perinteinen jenkkiläinen poliisi- ja rikosdraama vaan siinä paneudutaan paljon syvemmälle henkilöhahmoihin ja heidän mielenmaailmaansa. Tapahtumat sijoittuvat Georgian osavaltioon, kuvitteelliseen Paulien pikkukaupunkiin, jossa huhut leviävät nopeasti ja rikoksesta epäiltyjen syyllisyys tuntuu olevan enemmän kylän asukkaiden käsissä, totuudesta huolimatta. Rectifyta löytyy Netflixistä nyt kaikki neljä tuotantokautta. Imdb antaa sarjalle arvosanan 8,4.

Kuva: IMDb

HBO Nordicilta löytyy sarja nimelta Handmaid’s Tale. Tämä sarja ei välttämättä sovi herkimmille ja se herätti ainakin itsessä melko voimakkaita ahdistuksen tunteita. Sarja perustuu Margaret Atwoodin vuonna 1985 kirjoittamaan samannimiseen romaaniin. Sarja kertoo Amerikasta, jossa uskonnollisten fundamentalistien kirjoittama uusi laki määrää kaikki naiset miesten omaisuudeksi. Erityisen ahdistavan ja pelottavan sarjasta tekee se, että se voisi oikeasti olla totta – ja joillekin sen kuvaama naisten alistus onkin. Vaikka sarja perustuu 80-luvulla kirjoitettuun kirjaan, on se kuitenkin taitavasti tuotu tälle vuosikymmenelle älypuhelimineen ja take-away -kahveineen. Sarja on 10-osainen ja jättää paljon aukkoja katselijan mielikuvituksen varaan. Imdb 8,7.

Kuva: IMDb
Viimeisimpänä, muttei vähäisempänä OITNB-janoisille CMore tarjoaa naisvankilaan liittyvää draamaa ja jännitystä Wentworth -nimisen sarjan muodossa. Tämä australialainen sarja perustuu 70-80-luvulla näytettyyn sarjaan nimeltä Prisoner, ja sen tapahtumat sijoittuvat ajallisesti ennen Prisonerissa näytettyjä tapahtumia. Wentworthilla on pelottavan paljon samoja piirteitä lähes kaikkien tuntemaan Orange is the New Blackiin, etenkin henkilöhahmoissa. CMore tarjoaa tätä henkeä salpaavaa ja koukuttavaa draamaa viiden tuotantokauden verran. Imdb:ssä sarja on saanut myös pisteet 8,7.

Kuva: IMDb

Kuuluuko nämä sarjat kenties sunkin suosikkeihin? Omia suosituksia otetaan myös ilolla vastaan, joten jätä ihmeessä kommentti!
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply