Follow:
terveys & hyvinvointi, Vaatteet & pukeutuminen, Yhteistyö/sponsoroitu

Joogaa kotona – amatöörin vinkit kotijoogille

Kaupallinen yhteistyö: Oy KidSpot Ab / Slipstop

Tuntuuko kotoa harrastukseen lähteminen joskus ylitsepääsemättömän vaikealta ja jääkö harrastuskertoja jopa väliin sen vuoksi, että kiire tai väsymys painaa niin, että erikseen kotoa lähteminen ja oman ajan ottaminen jää prioriteettilistan hännille? Haluaisitko pitää itsestäsi huolta, mutta motivaatio on kadoksissa ja tarvittavan ajan ottaminen jää kaiken muun jalkoihin?

Jooga on erityisen hyvä harrastus kun haluaa pitää itsestään huolta kokonaisvaltaisesti; Jooga perustuu asentoharjoituksiin, jotka kehittävät fyysistä suorituskykyä ja samalla rentouttaa, sekä rauhoittaa mieltä.  Joogan tarkoituksena on vapauttaa mieli kaikista ulkoisista häiriötekijöistä ja saavuttaa mielenrauha – ja mikä parasta, joogaa voi harjoittaa missä tahansa, melkein milloin tahansa.
Joogaa voi harrastaa kuka tahansa ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta. Jos et ole koskaan aikaisemmin joogannut, suosittelen käymään kokeilemassa joogaa ensins joogastudiolla, jonka jälkeen niinsanotut perusteet ovat hallussa. Tämän jälkeen joogaa on helppo harjoittaa itse kotona. Toki voit aloittaa harrastuksen myös itsenäisesti, mutta joogatunneista oli itselleni ainakin iso apu harrastuksen aloittamiseen.
Keräsin tähän blogipostaukseen omat vinkkini, joiden avulla pääset alkuun omassa joogaharrastuksessasi kotioloissa. 
Joogaharjoittelussa vastuksena toimii oma kroppasi ja ideana on että jokainen asento, eli asana tehdään omaa vartaloaan kuunnellen ja juuri siihen asti mikä itsestä tuntuu hyvältä. Mitään painoja tai muita välineitä ei tarvita, mutta joogamatto helpottaa huomattavasti. Itselläni on myös Slipstopilta saadut tossut, jotka estävät jalkoja liukumasta, mutta voit olla myös paljain jaloin. Pääasia on, että saat jaloillasi tukevan asennon. Slipstopin tossut ovat kevyet ja huomaamattomat jalassa, joten itse suosin tossuja etenkin joogasalilla paljaiden varpaiden sijaan.

Vaatetukseksi kannattaa valita mahdollisimman mukavat, joustavat vaatteet. Itse käytän urheilutrikoita ja ihan perus toppia, tukevat ja miellyttävät urheilurintsikat ovat myös melkein välttämättömät. Paidaksi kannattaa valita kireä malli, sillä löysä paita nousee ikävästi harjoituksen aikana, enkä itse ainakaan halua kurkkia paitani kauluksesta sisään saatikka rykiä nousevaa paitaa alati alaspäin. Kannattaa siis suosia vaatteita jotka ovat mahdollisimman huomaamattomat päällä, eikä keskittyminen herpaannu ainakaan väärän asuvalinnan johdosta.

Mistä sitten kannattaa aloittaa, kun haluaa alkaa joogaamaan kotona? 

Youtube on täynnä loistavia joogavideoita niin vasta-alkajille kuin kokeneemmallekin joogille, mutta itse olen suosinut puhelimeen ladattavia sovelluksia, jotka opetusvideon lisäksi muistuttavat päivittäisestä joogahetkestä; Voit asettaa itsellesi tavoitteita ja kirjata edistymisesi sovellukseen. Tässä muutama varteenotettava ja hyväksi todettu joogasovellus:

Daily Yoga 

– yli 500 asanaa
– yli 50 erilaista joogaohjelmaa
– sopii niin aloitteijalle kuin kokeneemmallekin
– eripituisia harjoituksia aina 5 – 70 minuuttiin
– voi seurata omaa kehittymistään sekä terveydentilaansa
– synkronoitavissa Google Fit -sovelluksen kanssa
– Healthlinen tekemän vertailun mukaan paras joogasovellus vuosina 2015, 2016 ja 2017
Keep Yoga

– yli 400 asanaa
– yli 10 erilaista joogaohjelmaa sekä 7 erilaista meditaatiokurssia
– lupaa auttaa painonhallinnassa ja rentoutumisessa, sekä parantaa unenlaatua ja vastustuskykyä
– sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin ja sovelluksessa on valittavissa eri tasoja
– sisältää “treenipäiväkirjan”

Jooga perustuu toistoihin, kukaan ei ole seppä syntyessään vaan myös joogassa vaaditaan useampi harjoituskerta, ennen kuin tulokset alkavat näkyä fyysisesti. Mieleen ja mielenrauhaan jooga vaikuttaa heti ensimmäisestä kerrasta alkaen. Onkin suositeltavaa että joogaa harjoitetaan mieluummin joka päivä 15-30 minuttia kuin vain esimerkiksi tunnin kerran viikossa.

Oletko sinä kokeillut joogaa kotona?

Psst. Slipstop -tossuja on myös lapsille. Lue lisää meidän perheen kokemuksia tossuista täältä

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply