Follow:
DEEP, minä, terveys & hyvinvointi

Hei, sä oot ihana!

En varmasti ole ainoa, jonka on toisinaan vaikeaa ottaa kehuja vastaan. Itsekriittisyys ottaa joskus vallan niin, että inho nousee ihan korviin asti. Paska mutsi ja paska ystävä -fiilikset ovat välillä ja joinain tiettyinä ajanjaksoina arjen pyörtyksessä enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Kiireessä tulee liian usein sanottua – tai mikä pahempaa, jätettyä sanomatta.
Törmäsin eräänä päivänä lounastauolla vanhaan ystävään, jonka näkemisestä on kulunut jo pieni ikuisuus, eli ihan liian kauan. Tämä upea nainen tuli halaamaan minua ja totesi Hei, sä oot ihana!  Vaikka emme ole vaihtaneet kuulumisia aikoihin, oli hän juurikin se sama, mahtava ja iloinen tyyppi joka hän oli viimeksi kun olemme nähneet. Ja vaikka emme ole olleet kovinkaan paljon tekemisissä viimeisen kahden vuoden aikana, jaksoi hän siitä huolimatta ja aivan ensimmäiseksi muistuttaa siitä että olen hänen mielestään ihana. Aika ihanaa, eikö?!
Toinen herätys tähän omaan ihanuuteeni (kuulostaa vähän itserakkaalta, mutta you got the point) oli hääpäivänäni. Lapsuudenystäväni toi minulle kirjeen, johon hän oli kirjoittanut puheen. Hän kiteytti yli 20 vuoden ystävyytemme ja omat tuntemuksensa tuohon kaksisivuiseen niin koskettavasti ja kunnioittavasti, että jos jonain päivänä koen pienintäkään huonommuuden tunnetta tai itseinhoa, kaivan tuon kirjeen esille ja luen sen kerta toisensa jälkeen uudestaan. Sen jälkeen voin todeta itselleni että Hei, nyt leuka pystyyn, sä oot oikeesti ihan hyvä tyyppi!
Tähän yhteenvetona todettakoon, jos joku on kulkenut rinnallasi sen kaksi vuosikymmentä – tai vaikka väikka vaan vuoden – niin älä herranjestas kyseenalaista jos se tyyppi sanoo sulle että oot ihana! Vaikka välillä iskee fiilis että oot huono; Huono ystävä tai huono vanhempi, muista että se on vain tunne. Se ei ole totuus, ja todennäköisesti se menee myös ohi hetken kuluttua. Luota siihen että sä osaat, sä pystyt ja sä voit. Ja ennen kaikkea usko, kun joku sanoo sulle että oot ihana!
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply