Follow:
Kuulumisia, minä, Tyyli & kauneus, Vaatteet & pukeutuminen

Haaveissa täydellinen vaatekaappi

Tiedättekö, sellainen mistä löytyy aina päällepantavaa, on siisti ja jokaiselle vaattelle on oma paikkansa. Ei ylimääräisiä Tätä-saatan-ehkä-vielä-joskus-käyttää -yksilöitä tai tavoitefarkkuja.

Olen pitkään haaveillut täydellisestä vaatekaapista ja sen sisältämästä täydellisestä puvustosta. Vaatekaappini on lähes aina pitänyt sisällään heräteostoksia ja sellaisia vaatekappaleita jotka olen pukenut päälleni vain kerran tai kaksi. Olen myös tehnyt ostopäätöksiä ilman vaatteen sovittamista ja jälkeenpäin todennut vaatteen liian pieneksi, suureksi, epämukavaksi päällä tai muuten vaan ei yhtään itselleni sopivaksi.

En juurikaan koskaan tee uudenvuoden lupauksia, mutta olen jo pitkään pohtinut ostokäyttäytymistäni etenkin omien vaatehankintojeni suhteen. Vaatekaappi on pullollaan kulahtaneita ja venahtaneita paitoja ja toppeja, jotka ovat omiaan kotioloissa, mutta jotka silti mielellään korvaisin muutamalla laadukkaalla yksilöllä. Imetysliivit ja -topit voi kohta heivata varastoon pienimpien vauvanvaatteiden joukkoon ja hankkia tilalle muutamat oikein mitoitetut ja oikeasti tukevat alusvaatteet.
Oma tyyli on alkanut löytyä vasta tänä vuonna ja vaatekaapista valikoituukin päälle yleensä ne tietyt ja tietynlaiset vaatekappaleet, joita sitten vuorotellen käytän. Ajattelinkin nyt ennen vuodenvaihdetta karsia kaikki turhat, sellaiset joita en juurikaan käytä tai ole käyttänyt, liian isot ja pienet vaatteet pois. Ensi vuonna alan sitten kokoamaan sitä täydellistä vaatekaappia vakaata harkintaa käyttäen, panostamalla määrän sijaan ennemmin hyvään laatuun ja ostamaan ainostaan sellaisia vaatekappaleita jotka oikeasti haluan ja jotka oikeasti sopivat minulle.

Aiotteko te tehdä lupauksia tai oletteko harkinneet muutoksia omaan osto- tai muuhun käyttäytymiseen vuodelle 2018?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Jose / ajastaika.com

  Mulla alkoi muutos pari vuotta sitten, kun luin ensin Hyvän mielen vaatekaapin ja sitten KonMarin. Siitä lähtien olen pyrkinyt muokkaamaan vaatekaappia niin, ettei vaatteiden valitseminen tuntuisi joka kerta täydeltä mahdottomuudelta. Yleensä ongelma on se, että on paljon kivoja vaatekappaleita, jotka eivät sovi keskenään yhteen… Myös laatuun olen koittanut panostaa, samoin vaatehuoltoon, jotta vaatteet myös pysyisivät käyttökelpoisina mahdollisimman pitkään. :)

  12.12.2017 at 21:59
 • Reply noorapauliina

  Hyvän mielen vaatekaappi on mulla myös seuraavaksi lukulistalla :) Ja sama ongelma myös täällä vaatteiden yhdistelemisen kanssa. Kapselivaatekaappi kiinnostaisi kovasti, tai ainakin sen kokeileminen.

  13.12.2017 at 06:03
 • Reply Jose / ajastaika.com

  Joo kapselia voisi olla myös mielenkiintoista kokeilla! Mä en tosin tässä kohtaa vauvavuotta vielä uskalla määrällisesti pienentää vaatekaappia paljonkaan, kun ei koskaan tiedä miten monta puklua saa päällensä päivässä. :P Mutta ehkä sitten kun vauva on vähän isompi.

  13.12.2017 at 11:32
 • Reply noorapauliina

  No niinpä. Itsekin olen pantannut tätä projektia vauvavuoden yli, lähinnä siitä syystä että saisi tietää mikä se "lopullinen" oma koko on ja miten tuo imetys tai sen loppuminen siihen vaikuttaa :)

  13.12.2017 at 11:34
 • Leave a Reply