Follow:
Lapset, minä, perhe

H A P P Y 2 0 1 7

Hyvää alkanutta vuotta! 
Aikaa viime postauksesta on kulunut jälleen luvattoman kauan. Päivät muuttuvat viikoiksi ja viikotkin pikkuhiljaa kuukausiksi. Viimeiset kaksi kuukautta ovat olleet melko tapahtumarikkaita ristiäisjärjestelyiden, joulun ja uudenvuoden keskellä.
Minimimmimme sai nimen 18. Joulukuuta, kutsuttakoon häntä tästälähin A:ksi. Ristiäisiä juhlittiin ihan vain perheen ja kummien kesken kotonamme, vaikka itse kaste tapahtuikin kirkossa. Juhlat sujuivat mukavasti ja A oli rauhallinen koko kastetilaisuuden ajan. Myös E suoriutui isosiskon velvollisuudesta hienosti, kuivaamalla A:n pään kasteen jälkeen. Kyllä sai vanhemmat olla ylpeitä. 
Jouluaaton vietimme nelistään kotona. Olin jo alkuvuodesta päättänyt, että tämän joulun haluan viettää uudessa kodissamme, mikäli saamme sen valmiiksi siihen mennessä – ja saimmehan me! Aamu alkoi riisipuurolla kynttilänvalossa. Aamupuuron ja Lumiukko -piirretyn jälkeen lähdimme viemään kynttilöitä hautausmaalle. Kun saavuimme takaisin kotiin, menimme joulusaunaan. E ei saunomisesta niinkään välitä, joten hän leikki (sai avata aamulla yhden joululahjan joka oli ilmestynyt kuusen alle) uudella lelullaan ammeessa ja A veti sikeitä korisängyssään jonka olimme nostaneet kylpyhuoneen puolelle. Saunan lauteilta pystyimme pitämään molempia silmällä, kiitos kirkkaan saunanoven (jollaista muuten metsästettiin kissojen ja koirien kanssa). Saunan jälkeen söimme jouluaterian ja Joulupukkikin löysi perille uuteen kotiimme noin viiden aikaan. Ilta sujuikin rauhallisesti lahjoja avatessa. Illalla nautiskelimme vielä juustoja ja glögiä kynttilänvalossa, ennen nukkumaanmenoa.

Joulupäivän vietimme vanhempieni luona, jonne saapui myös siskoni perheineen, äidin äiti sekä sisko tyttäriensä ja näiden puolisoiden kanssa. Päivä kului todella nopeasti hyvän ruuan ja seurustelun merkeissä.
Uudenvuoden aatto sujui jo perinteisesti, sillä M oli töissä ja me tyttöjen kanssa suuntasimme minun vanhempieni luokse istuskelemaan iltaa. Tätä ennen olimme kuitenkin Naantalissa katsomassa lasten ilotulitusta, josta E oli aivan haltioissaan ja jaksoi höpöttää raketeista vielä seuraavanakin päivänä. Olin saanut ystävältäni perunasalaatin ohjeen, jota päätin kokeilla ja otin sen myös mukaan vanhempieni luokse. Tämä oli esnimmäinen kerta kun teen perunasalaattia ja se osoittautuikin oikein hittituotteeksi ja kulho oli tyhjä alta aikayksikön. Pitääkin alkaa valmistamaan tätä herkkua jatkossa useamminkin! 

Uudenvuodenpäivää vietimme perheen kesken kotona. Heräsimme A:n kanssa aamulla aikaisin, joten päätin käyttää tilaisuuden hyväksi ja leipoa Brita-kakun, olihan tänään myös M:n syntymäpäivä. E heräsi vasta klo 10:30 ja saapui keittiöön juuri sopivasti nuolemaan kermavaahtoiset vispilät, melko makoisa aamiainen. Iltapäivällä teimme noin kahden tunnin mittaisen vaunulenkin pikkupakkasessa, upeassa auringonpaisteessa.

Nyt uutta vuotta on kulunut jo muutama päivä ja arki alkaa pikkuhiljaa tasaantua ja päivät normalisoitua. Mielenkiinnolla odotan, mitä vuosi 2017 tuokaan tullessaan.
Kuulemisiin!
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply