Follow:
pikkumimmi

Esikoisen ensimmäinen harrastus

Jo viime syksynä pohdimme, mikä harrastus olisi meidän vauhdikkaalle ja energiselle kolmevuotiaallemme sopiva ja mielekäs harrastus. Joku tytön oma juttu, johon pääsee purkamaan energioitaan ja toteuttamaan itseään sata lasissa ainakin kerran viikossa. Kesällä pallon potkiminen oli pihaleikkien ykkösjuttu ja olinkin vähällä ilmoittaa E:n jalkapallokouluun. Alkusyksystä kuitenkin tanssiaskeleet alkoivat näyttäytyä yhä enemmän ja aina musiikin soidessa E alkoi tanssahdella taustamusiikin tahdissa ja tuntui kuin rytmi olisi neidillä ihan veressä. 
Kesken kauden oli vaikeaa löytää seuraa, jossa olisi vielä tilaa ja jossa pidettäisiin nimenomaan tanssitunteja tämänikäisille lapsosille. Temppu- ja satujumppia löytyi kyllä, mutta varsinaisia tanssitunteja tuntui olevan melko harvassa. Minulla oli jo aiemmin kytenyt ajatus yhdestä ja tietystä seurasta jossa haluaisin E:n aloittavan harrastusuransa ja ilmoitinkin hänet tänne ja muutamaan muuhun seuraan jonotuspaikalle odottelemaan paikan vapautumista. Onneksemme juurikin täältä meidän ykkösvaihtoehdosta ilmoitettiin hiukan ennen Joulua, että E:lle on paikka tanssiryhmässä joka alkaa tammikuussa. Jippii!

Eilen oli ensimmäinen tunti ja paikalle päästyämme E alkoi tanssahdella jo odotusaulassa muiden pikkuisten tanssijoiden mukana. Saliin päästyään ei taakse katsottu ja meitä äitejä ei päästettykään salin puolelle ollenkaan. Hetken harmitti, olisin niin kovasti halunnut nähdä miten meidän murulla siellä sujuu, mutta ymmärrän kuitenkin pointin ja sen että myös tanssin opettaja tarvitsee työrauhan ja paremman kontaktin tuohon pikkuihmisten joukkoon saa kun äitejä ei ole häiritsemässä lasten keskittymistä salin reunalla.
Tanssitunnin päätyttyä E ei olisi halunnut millään lähteä kotiin vaan olisi halunnut jäädä vielä hetkeksi tanssimaan. Toisen ryhmän kuitenkin vallatessa salin ja oven mentyä näiden perässä kiinni, E:kin tyytyi kohtaloonsa ja suostui jäädä odottamaan ensi viikon tuntia. Automatkalla hän kertoi mitä kaikkea tunnilla oli tehty ja että kivaa oli ollut. Tästä on sitten hyvä jatkaa eteenpäin esikoisen ensimmäisen harrastuksen parissa.
Harrastaako teidän kolmevuotiaat jo jotain? Onko lapsenne aloittanut ensimmäisen harrastuksensa jo nuorempana? Mikä on mielestäsi hyvä ikä aloittaa ensimmäinen harrastus?
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply