Follow:
Äitiys, DEEP, minä

Elä hetkessä – Mikä tekee minut onnelliseksi juuri nyt?

Usein elämässä odotetaan ja etsitään sitä jotain mikä on tulossa, tai jotain minkä on mahdollisesti kadottanut. Tämä saattaa olla esimerkiksi parin viikon päässä häämöttävä lomareissu, ystävien kanssa sovittu shoppailupäivä tai kaveripariskunnan järjestämät illanistujaiset. Jotain uutta, joka tuo iloa – edes hetkellisesti. Kalenteri täyttyy vuoden mittaan erilaisista tapahtumista ja tilaisuuksista. Maanantaina alkaa perjantain odottaminen ja sunnuntaina ahdistutaan sohvan nurkassa pian alkavasta viikosta ja arjesta. Elämä tuntuu tylsältä, jos ei ole jotain mitä odottaa.

Elämämme on suurimmaksi osaksi sitä ihan tuiki tavallista arkea. Aamulla noustaan ylös, keitetään kahvia ja juodaan se. Toiset laittavat itsensä kuntoon ja lähtevät töihin, toiset jäävät kotiin – lasten kanssa tai ilman. Samat rutiinit toistuvat päivästä toiseen, aamusta iltaan. Vaikka arki olisi kuinka tasapaksua – ja joku voisi sanoa tähän väliin että tylsääkin – se on kuitenkin juurikin tätä elämää, ja se on tässä ja nyt. 
Voin suoraan ja rehellisesti sanoa, että olen meidän tämänhetkiseen elämäämme ja tähän tavalliseen arkeemme erittäin tyytyväinen. Pienet arkiset ilot kuten tyhjät pyykkikorit (vaikka tiedän että parin päivän päästä ne ovat taas täpötäynnä), erityisen hyvä aamukahvi kuumana nautittuna tai poikkeuksellisen vähin herätyksin nukuttu yö tekevät eletystä arjesta onnellisen. Se, että saan jokaisena aamuna herätä rakastamieni ihmisten kanssa, sekä se, että tiedän heillä olevan kaikki hyvin. Se, että neljän tunnin siivousurakan jälkeen on ihana istua olohuoneen sohvalla ja katsella puhdasta kotia tai se kun olemme tehneet pitkän lenkin koko perheen kesken ja kotiin päästyämme laitamme saunan lämpenemään. Se, että jääkaapissa on kylmää kokista tai se kun nauramme esikoisen kanssa räkäistä narua yhdessä olohuoneen lattialla. Onnellinen elämä ei vaadi juhlallisuuksia joka toinen viikonloppu, uusia vaatteita ja laukkuja eikä edes ylimääräistä tonnia tilinauhassa – vaikka jälkimmäisen ottaisinkin mielelläni vastaan, etenkin nyt kotihoidon tuella räpiköidessäni. Onnen ja onnellisuuden tekee se, että osaa elää hetkessä ja nauttia elämän pienistä jutuista, jotka todellisuudessa ovatkin juuri niitä kaikkein suurimpia asioita.

Tiesitkö, että negatiivisuus vaikuttaa myös ympärilläsi oleviin ihmisiin? Se tarttuu kuin pahainen vatsatauti tai vesirokko. Se leviää, kun sitä kylvää ympärillään oleviin ihmisiin. Jokaisella on joskus huono päivä, mutta siitä huolimatta olen sitä mieltä että jokainen on oman onnensa seppä. Puhelimessani on kohta vuoden ollut muistissa lause, joka kuuluu näin Only difference between a good day and a bad day is your attitude. Tämä on loistava muistutus siitä, että jokainen päivä tulisi elää, kuin se olisi viimeinen. Auringosta kannattaa nauttia silloin kun se paistaa, ja muistella ihoa hiveleviä auringonsäteitä silloin kun ilma on synkkä, eikä antaa sen lannistaa mieltä ja vaikuttaa olotilaan negatiivisesti. Pimenevissä illoissa ja päivissä on myös paljon positiivista, kuten se ettei pöydälle unohdetut pölyt näy ensimmäiseksi aamulla herätessä.

Ihanaa sunnuntaita jokaiselle ja tsemppiä tulevaan viikkoon ja arkeen. 
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply