Follow:
DIY

DIY Vaippakakku

Eilen vietettiin rakkaan ystäväni Baby Showereita ja oli ilo olla pitkästä aikaa mukana tällaisten juhlien järjestämisessä. Juhlat vietettiin meillä ja otin myös vastuulleni vaippakakun askartelemisen. Olen kerran aikaisemmin tehnyt kakun siskolleni ja aina aika-ajoin haaveillut sellaisen tekemisestä. Vaippakakun periaate on yksinkertainen ja koristelussa vain mielikuvitus on rajana – niinkuin kaikessa askartelussa ylipäätään.

Tässä ohjeet vaippakakun tekoon:
Tarvitset:
 • Vaippoja noin 50-60 kpl (kannattaa valita kokoja 2 tai 3. 1-koon vaipat ovat niin pikkuruisia, ettei niille ole käyttöä kovinkaan kauan, ellei vauva sitten ole todella mini. Joillekin vauvoille ykköskoko on pieni jo alkujaankin. Isompia kokoja tarvitaan usein enemmän ja pidemmän aikaa ja ainakin voit olla varma että vaipat tulevat käytetyksi)
 • Kumilenkkejä 
 • Pahvia
 • Silkkinauhaa tai leveää lahjanarua
 • Täytettä, eli mitä vain saatat keksiä (omaan kakkuni koristelin tuteilla, nokkamukilla, kahdella pyjamalla, pehmolelulla ja lakritsipatukoilla)
Kakkuun voi valita teemavärin vauvan sukupuolen mukaan tai tehdä siitä neutraalin. Koristeiksi sopii oikeastaan ihan mitä vaan ja usein täytteeksi valitaan vauvan tarvikkeita ja vaatteita. Tässä kakussa muistettiin myös äitiä muutamalla herkulla!

Sitten itse kakun kokoamiseen. Kokoaminen kannattaa aloittaa rullaamalla vaipat. Kannattaa avata vaippa ennen rullaamista, jolloin niistä tulee muhkeampia. Kun vaippa on rullalla, sujautetaan ympärille kumilenkki. Halkaisijaltaan 40 mm kokoiset kumilenkit kannattaa sujauttaa ympärille vain yhen kerran, ettei lenkki ole liian kireä ja rullat menetä kaunista muotoaan.

Kakun alustaksi kannattaa leikata pahvista ympyrä (sen kokoinen minkä haluat kakun alimman kerroksen olevan, tässä halkaisija noin 30 cm) sekä “tukikeppi” joka jää kakun sisälle. Tukikepin pituus sen mukaan, kuinka korkean kakun aiot tehdä. Pahviympyrän voi vuorata foliolla tai esimerkiksi lahjapaperilla, jos ei halua ruskean pahvin näkyvän pohjalla niin selkeästi. Tämän jälkeen tukikepin ympärille sujautetaan kumilenkki, jonka sisään vaipparullia aletaan asettelemaan siten, että keppi jää pystyyn niiden keskelle.

Kun kakku on halutun korkuinen, on aika sitoa se niin, että kumilenkit menevät piiloon. Laitoin jokaisen kerroksen ympärille suikaleen valkoista kangasta, koska oma lahjanaruni oli liian kapeaa peittämään kumilenkit. Lahjanarun sidoin sitten kankaan päälle. Lopuksi kiinnitin koristeet, eli täytteet, eli vauvantarvikkeet kakkuun samalla lahjanarulla. 
Lopuksi kakun voi kääräistä sellofaaniin – ja lahja on valmis!
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Maria

  Kaunis kakku ja tosi selkeät ohjeet! Pitääpä muistaa tämä, jos jossain vaiheessa tulee tällaisen askartelu ajankohtaiseksi. :)

  29.9.2017 at 08:37
 • Reply noorapauliina

  Kiitos Maria!
  Tämän askartelu oli kyllä tosi hauskaa, suosittelen kokeilemaan jos vain tilaisuus tulee :)

  29.9.2017 at 08:56
 • Reply Milla – Sukhimatot

  Olipa hyvät, selkeät ohjeet ja hieno lopputulos!

  29.9.2017 at 21:41
 • Reply noorapauliina

  Kiitos Milla!

  30.9.2017 at 04:51
 • Leave a Reply