Follow:
DIY, terveys & hyvinvointi, Tyyli & kauneus

DIY Sugar Scrub eli Sokerikuorinta

Kuten edellisvuonnakin, myös viime jouluna tein muutamaan joulupakettiin itse tehtyä sokerikuorinta-ainetta. Lahja sai ensimmäisellä kerralla niin positiivista palautetta, että päätin pelata varman päälle myös tällä kerralla. Kertokaahan ystävät ja sukulaiset, kun sokerikuorintakiintiönne on täynnä, niin keksitään tilalle jotain ihan muuta.
Tässä kuitenkin myös teille ohje helppoon ja yksinkertaiseen sokerikuorinta-aineeseen. Ainetta voi käyttää niin kasvojen, kuin muidenkin ihoalueiden, kuten esimerkiksi huulien kuorintaan. Itsellä ainakin näin pakkaskeleillä iho kaipaa säännöllistä kuorintaa ja laittoman paljon kosteutta, jota sokerikuorinnan sisältämä ihana kookosöljy antaa.
Tarvitset vain
200 ml kookosöljyä
4 dl hienoa sokeria
3 rkl hunajaa
Tämä riittää noin 5-6 pilttipurkilliseen kuorintavoidetta, halutessasi voit tietenkin tuplata määrät.
1. Lämmitä kookosöljyä mikrossa hetki, jotta se muuttuu juoksevaksi
2. Sekoita öljyn joukkoon sokeri ja hunaja
3. Lisää halutessasi vanilja-aromia ja/tai elintarvikeväriä (itse valitsin tänä vuonna väriksi herkullisen vaaleanpunaisen)
Jaa seos esimerkiksi pilttipurkkeihin, jotka voit koristella (tai olla koristelematta) mielesi mukaan.
Sokerikuorintaa käytetään hieromalla ihoon pyörivin liikkein, jonka jälkeen huuhdellaan vedellä. Käytin tällä kertaa IKEAn pieniä lasipurkkeja, joita oli jäänyt kaappiin ylimääräiseksi. Liimasin purkkeihin myös etiketit, joissa kerrotaan ainesosat sekä miten kuorintavoidetta käytetään. 
Jos teet kuorintavoidetta lahjaksi, kannattaa sitä jättää itselle myös hiukan, on se vain niin mahtava tuote!

Noora

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply