Follow:
DIY

DIY Paper bag

Vilautin Instastoryn puolella muutama päivä sitten tekemääni paperipussia ja kyselin olisitteko kiinnostuneita sen ohjeesta täällä blogissa. Enemmistön äänien johdosta tässä tulee ohje!
Paperipussin askartelu itse on helppoa ja nopeaa ja paperiksi sopii mikä tahansa paperi. Taiteltuna tavallisesta kopiopaperistakin tulee jämäkkä ja se pysyy hyvin koossa vaikka itse paperi onkin melko ohutta. Paperipusseissa kannattaa myös hyödyntää esimerkiksi sanomalehteä tai muuta keräykseen menossa olevaa paperia, jolloin pusseista tulee vieläkin hienommat ja uniikit. Itse tein paperipusseja sekä valkoisesta että punaisesta paperista joulun kunniaksi ja pusseihin sujautin itsetehtyä siemennäkkäriä leivinpaperiin käärittynä.

Paperipussin taittelu

Aloita asettelemalla paperi vaakasuuntaan, tässä käytetty A4 kokoista paperia, mutta minkä tahansa kokoinen paperi käy, riippuen minkä kokoisia pusseja haluat tehdä. 
Taita paperin sivut siten, että reunat menevät päällekäin noin 1-2 cm matkalta ja liimaa reunat yhteen.
Taita nyt reunoihin noin 2 cm levyiset taitokset. Voit tehdä taitoksista leveämmätkin, mikäli haluat pussista tilavamman. Pyri taittamaan molemmat puolet mahdollisimman saman levyiseksi että pussista tulee tasareunainen.
Avaa taitokset ja käännä ne sisäänpäin.
Pussin pohja
Taita paperin alareunasta noin 1 cm taitos. Taita vielä uudestaan samalle puolelle ja kolmannen kerran eri puolelle.
Avaa taitokset ja laita liimaa uloimmalle taitokselle ja taita takaisin.
Ensimmäisen liimauksen jälkeen pussia kannattaa avata hieman ennen viimeisen taitoksen liimaamista, jotta pussin kulmat asettuvat kauniisti. Laita lopuksi liimaa viimeiselle taitokselle ja paina kiinni pussin pohjaan.
Painele pussin pohja hyvin kiinni ja anna liiman kuivua pitäen pussia pystyssä. Voit sujauttaa pussiin myös jotain painoksi kuivumisen ajaksi, jotta pohja asettuu kauniisti.
Nyt pussi on valmis! Liimasin omiin pusseihini vielä “etiketit” jotka tuovat niihin kivan yksityiskohdan.
Paperista voi taitella vaikka mitä ja muun muassa paperisen laatikon taitteluun ohjeen löydät täältä.
Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

 • Reply Niina/Kuiskauksia-Blogi

  Kiitos tästä ohjeesta! Ajattelin taitella näitä yksivärisestä paperista ja koristella leimasimella. Näissä on kiva antaa lahjoja ja vaikka itse leivottuja keksejä. :)

  26.12.2017 at 20:36
 • Reply noorapauliina

  Ihana kuulla että ohje tuli tarpeeseen :) Sopii täydellisesti juurikin lahjakekseille!

  27.12.2017 at 07:06
 • Leave a Reply