Follow:
DIY, KOTI

DIY avainnaulakko eteiseen

Remonttiprojektimme on edennyt siihen pisteeseen, että isoimmat hommat on saatettu loppuun (saunaa lukuun ottamatta) ja nyt lähinnä hiotaan yksityiskohtia ihanassa kodissamme.
Koska tavaraa on vielä vähän siellä sun täällä, eikä kaikki ole vielä löytänyt paikkaansa, pitää tärkeimmillä tavaroilla kuitenkin olla se tietty paikkansa, josta ne löytyvät helposti ja nopeasti, joka päivä.
Vanhassa kodissamme eteisessämme komeili kaunis korkeakiiltovalkoinen senkki, jonka päälle oli aseteltu kaudesta ja fiiliksestä riippuen milloin mitäkin. Senkin tärkein tehtävä oli kuitenkin toimia muun muassa avainten säilytyspaikkana ja sen vakiovarusteena olikin vuodesta toiseen astia, johon avainnippu oli helppo nakata kotiin tuleessa.
Tällä kertaa halusimme kuitenkin pitää eteisen sisustuksen kevyempänä ja tämä kaunis senkki komeileekin tällä kertaa aivan toisissa tehtävissä. Tälläkin kertaa eteiseen oli kuitenkin saatava säilytystilaa ja paikka, josta avaimet löytyvät aina helposti ja nopeasti.
Idea avainnaulakosta syntyi ihan sattumalta IKEAn itsepalveluvarastoa läpi kävellessäni miljoonatta kertaa viimeisen kuukauden aikana.
Tähän helppoon DIY projektiin ei tarvittu siis mitään muuta kuin IKEAn MOSSLANDA tauluhylly (55 cm tai 115 cm, omani lyhyempää mallia), ruuvattavia koukkuja, mittanauha ja kynä. Koukkuja voi ruuvailla hyllyyn oman mielen mukaan, itse laitoin niitä viisi kappaletta. 
Tällaisia ruuvattavia koukkuja löytyy lähes jokaisesta rautakaupasta ja kuuden kappaleen pussillisella oli hintaa vaivaiset 2,50 euroa. Hylly itsessään maksoi hurjat 5 euroa. Ei hinnalla pilattu siis.
Valmis avainnaulakko näyttää nyt siis tältä:
Hyllylle ostin vielä kaksi pientä ruukkua, johon toiseen upotin myöskin IKEAsta hankitun tekokasvin. Toiseen ruukkuun voi sitten heittää vaikka kuulokkeet tai puhelimen, takintaskuja tyhjentäsessään kotiin saapuessaan. Hyllyllä on hiukan tilaa myös esim lähtevälle postille, joka ainakin meidän perheessä tuppaa aina unohtumaan keittiöön, ellei kirjekuoret ole juurikin eteisessä näkyvällä paikalla huutamassa “Muista ottaa minut mukaan!”
Naulakko ei vie tilaa juuri lainkaan ja hyllyjä voi lisäillä tarpeidensa mukaan seinälle vielä myöhemminkin.
Mitä mieltä olette tästä DIY virityksestä?

Share on
Previous Post Next Post

Saatat pitää myös näistä

No Comments

Leave a Reply